Поддържайте здравето на кожата си със солите за вана Alka® Bath pH Балансиращи соли

здрава кожа с алка соли

Знаете ли, че когато бебетата са в утробата, водата, в която се намират, има pH 8,5, което е алкално?

Това допринася за невероятно меката им кожа, която мирише толкова възхитително!

Когато се добавят солите за вана Alka® Bath pH Балансиращи Соли във ваната, се създава рН 8,5 за Вашата кожа.

Това може да спомогне за излизане на токсините и вредните вещества от тялото Ви през най-големия орган, кожата, както и да поддържа не само здравето на кожата (включително и при децата), но и регулирането на мускулите и телесните течности.

Толкова много мощни съставки с толкова много приложения!

Когато за първи път получих кутията си с 5 сашета Alka® Bath, реших, че ще приличат много на другите видове соли за баня, които се срещат на пазара.

Освен че са страхотни за здравето, че Alka® Bath на Alka Vitae съдържат уникална комбинация от съставки в сравнение с другите на пазара, всички специално подбрани за положително въздействие върху Вашето тяло и кожа.

Здрава кожа с Alka® Bath

Основните съставки в продукта са „maris sal“ представляващи соли от  мъртво море, което отдавна е признато като благотворно за здравето на кожата.

Alka® Vitae също така са избрали да включат в този продукт:

 • Карбонати и бикарбонати, които помагат за отделяне на токсините от тялото Ви чрез кожата.
 • Хималайска сол, която съдържа 84 минерали и микроелементи, естествено съдържащи се в нея
 • 12 различни вида скъпоценни камъни под формата на чист прах,
 • Магнезий и калций за успокояване на мускулите след стресиращ ден или тренировка.
 • И накрая, калий и натрий които способстват за регулирането на телесните течности.

 

Както можете да видите, в кутия с балансиращи соли с pH на Alka Bath получих 5 сашета, което е общо 275гр.

Те са на цена 19.00лв, което смятам за разумно, като се има предвид, че едно саше тежи 55 грама и с тази кутия те могат да Ви стигнат за дълго време, тъй като могат да се използват по следните различни начини::

 1.  5 пълни вани, като се използва по едно саше на вана,
 2. Многократни  бани за цели крака, при които се използват само 4-6 чаени лъжички (18 – 27 грама) от 1 саше
 3. Многобройни бани за стъпалата като се нуждаете само от 2 чаени лъжички (9 грама) от 1 саше
 4. и голямо количество бани за ръце като са необходими само 2 чаени лъжички (9 грама) от 1 саше.

Наистина ми хареса използването на солите за вана в банята ми и като вана за крака, но това, което направи най-голямата разлика за кожата ми на лично ниво, беше използването на солите за вана при вземане на душ.

При вземане на душ за балансиране на pH, Alka Vitae Ви съветва да направите следното:

 • Вземете си топъл душ и използвайте обичайния си сапун или душ гел.
 • След като се измиете, масажирайте малки количества от солите за вана по цялото ви тяло или избрани области.

За мен проблемните зони са в задната част на ръцете, краката и коленете.

Тъй като преди 2 години родих моя син, кожата ми започна да става по-суха на коленете и задната част на краката и ръцете.

Трябва да кажа, че обичам да използвам солите за вана върху тези проблемни зони и по начина, по който е предписан, тъй като наистина подобри тези области.

Също така никога не съм си мислила да използвам соли за баня по този начин, различен от обичайния  с разтварянето им във вана! Наистина гениално.

Определено се почувствах по-облекчена, както и мускулите на гърба ми, след като си направих пълна баня с помощта на солите. Тъй като нося сина си, който тежи 13 кг, през по-голямата част от деня, това също натоварва силно тази област. С

Също така поставих във ваната на сина ми пакетче соли и видях, че това помогна на кожата му да стане по-мека. Направих това, защото в листовката, което се предлага с пакетчетата соли за баня, Alka Vitae заявяват, че този продукт е чудесен и за деца.

Също така твърдо вярвам, че дължим на нашите деца да премахнат от своите малки тела вредните токсини, за които е доказано, че са по-опасни в малки количества, в сравнение с възрастните.

Така че този продукт наистина ми допада, тъй като съм наясно с множеството химикали, които се намират в околната среда, които той може да вдиша и да приема чрез храната и продуктите за грижа за кожата.

Къде  се натрупват токсините и киселините и защо трябва да ги премахнем?

Както вече дадох пример със сина си, използването на кожата за премахване на токсините и киселинността е чудесен начин да подмогнете здравето на цялото си тяло.

И особено ако сте имали проблеми с кожата си по различни причини.

Като природен диетолог често включвам в диетата и подобряване на начина на живот на своите клиентите раздел в подкрепа на здравето на кожата, обикновено използвайки изчеткване на сухата кожа или солни вани Epsom.

Определено смятам, че качествен и мощен продукт като Alka® Bath pH Балансиращи соли също има място за моите клиенти, като се имат предвид многото съставки, които са специално избрани за поддържане на естественото pH на кожата и в крайна сметка колко нежни и успокояващи са те.

Някои от минералите, за които е установено, че подобряват здравето на кожата, са открити в хималайската сол.

Тези минерали се съдържат и в тези соли. Това са  хром, йод, цинк и сяра.

Кожата Ви може да абсорбира  много неща. Точно по тази причина това може да помогне на тялото ви да приеме хранителни вещества, които може да липсват.

Релаксираща вана за тяло със соли Alka Bath

Много хора мислят, че като  се хранят по здравословен начин, това е напълно достатъчно, за да се изгради дълготрайно здраве. И докато това е чудесно начало, особено ако ядете органични храни, помислете също и затова:

 1.  колко замърсен е нашият въздух от изкопаемите горива, които постоянно се  горят и как това може да повлияе на Вашето здраве чрез редовното им  вдишване, и
 2. как питейната вода, която пием, никога не е наистина чиста, защото съдържа химикали, които я почистват и я правят безопасна, но също така съдържа ниски нива на лекарства и други замърсители, които са твърде малки, за да бъдат филтрирани от обичайните обществени филтрационни системи, които често са доста базови.

Всичко описано  по-горе води до тази допълнителна стъпка, която трябва да направим, когато става дума за поддържане на здравето на кожата.

Освен здравословното хранене има и различни естествени методи, с които да помогнете за отстраняването на тези неприятни химикали.

Тъй като никой никога досега не е тествал комулативните ефекти на всички тези вредни химикали, които свободно циркулират в околната среда, продуктите, които използваме върху кожата си и храната, която ядем.

Подхранете кожата си и я направете мека като коприна със соли за вана Alka® Bath

Обичайно кожата има рН 5,5, и затова не е нужно кожата Ви да бъде в алкална вода през целия ден, тъй като това би създало проблеми в дългосрочен план.

Много от нас ядат кисели храни, което не помага за  алкалното рН, което тялото предпочита, което е приблизително 7,3.

И в резултат на това, тялото не може да се избави от образуването на киселинни отпадъци, произведени от посочените по-горе причини.

Това е причината, поради която смятам, че трябва да обмислим активно да използваме продукти като Alka® Bath, за да помогнем на телата ни да отстраняват повече вредни вещества от време на време.

 

Соли За Вана Alka® Bath Алкализираща грижа за кожата

bg_BGБългарски