Пет минерала, без които една диета не може

алкализиращи минерали alka minerals

Пет изключително важни алкални минерала, без които не може нито една диета

Не е тайна, че алкалните минерали играят жизненоважна роля за регулиране на pH на кръвта и тъканите.

Пет алкални минерала, които са абсолютно необходими за правилното функциониране на нашите  вътрешни системи.

Eнзимните реакции са от решаващо значение за поддържането на доброто здраве, както и за осигуряване на структурата на нашите червени кръвни клетки и регулиране на електрохимичната енергия в мозъка.

Магнезий

Освен че играе важна роля за регулирането на усвояването на калций от червата, магнезият играе жизненоважна роля в повечето електрохимични реакции, протичащи в тялото.
Магнезият работи с аденозин трифосфат , за да произвежда енергия във всяка клетка, както и спомага за синтеза на нуклеинови киселини и транспортирането на важни витаминни комплекси през полупропускливи клетъчни мембрани.
Без достатъчно количество от този важен алкален минерал, много от критичните процеси в тялото бързо ще се нарушат и ще се засили усещането за липса на енергия.

Изключителният дефицит на магнезий често се свързва с тремор, мускулна слабост, повръщане и депресия.

Калций

Този важен алкален минерал всъщност е жизненоважен за поддържането на киселинно-алкалния баланс на тялото и е много важен за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.
Като електролит, калцият играе необходимата роля в ензимните реакции, които контролират сърдечната функция и кръвното налягане, както и регулирането на осмотичното налягане в клетките.
Най-важното от всичко обаче е способността на калция да неутрализира вредните киселинни съединения, които се натрупват в кръвта и тъканите в резултат на неправилна диета и излагане на замърсители.

Без достатъчен прием на този важен алкален минерал, телата ни се борят да поддържат правилния си киселинно-алкален баланс и бързо се оказваме, че страдаме от болки в ставите, чести мускулни болки, ниски нива на енергия и повишена чувствителност към различни често срещани заболявания.

Цинк

Цинкът е важен преди всичко поради ролята му за укрепване на здравето на белите кръвни клетки и помага на тялото да се пребори с бактериалните или вирусни инфекции.
Този решаващ алкален минерал също играе много важна роля за регулиране на клетъчната регенерация и има някои доказателства, които предполагат, че е необходимо да се регулира асимилацията на други важни алкални минерали като калций и желязо.
Едно проучване, публикувано в Journal of Nutrition през 1994 г., посочва, че малките добавки на цинк могат дори да помогнат за борба с появата на заболявания като остеопороза и остеоартрит, които и двете обикновено са свързани с недостиг на минерали, причинен от киселинно-алкален дисбаланс.

Желязо

Желязото е кислород-превозвач на хемоглобин и миоглобин, което прави присъствието му от абсолютно съществено значение за правилното разпределение на кислород в кръвта и клетките.
Този важен алкален минерал също участва в електрохимичните реакции в мозъка и помага за премахване на токсините като водороден пероксид.
Телата ни се нуждаят от между 6 и 20 мг желязо на ден, а недостатъчният прием на желязо е свързан с редица различни проблеми, включително нарушена когнитивна функция, хронична умора, раздразнителност и дори загуба на коса.

Калий

Работейки заедно с магнезия и калция, калият играе съществена роля за осигуряването на клетките на електрическата енергия, която им е необходима, за да разграждат основните хранителни вещества и да поправят окислителните щети.
Този важен алкален минерал също помага за регулиране на нервните импулси в цялото тяло и засилва ензимните реакции, които контролират растежа и развитието на мускулните тъкани.
Без калий промените в химията на тялото, водния баланс и кръвното налягане са неизбежни.

Бавните рефлекси, лошата координация и намалената мозъчна функция са често срещани симптоми на недостиг на калий и благодарение на важната роля, която този алкален минерал играе в поддържането на нивата на водата в цялото тяло, в екстремни случаи може дори да се стигне до бъбречна недостатъчност.

Как може да се гарантира, че тялото получава достатъчно алкални минерали?

За да се борите с това и да гарантирате, че осигурявате на тялото си най-много алкални минерали, от които се нуждае за поддържане на доброто ви здраве, може да помислите за увеличаване на количеството на зелените зеленчуци в диетата ви.

Можете да направите това просто като допълвате редовното си хранене със свежа зелена салата или като започнете сутринта си с алкализиращо зелено пюре.

Alka® Minerals са също много удобно и икономично решение за осигуряване на вашето тяло с пълна ширина от важните алкални минерали.

Тези висококачествени алкални минерали  са направени с помощта на дехидратирани растителни и тревни екстракти, които са много богати на редица важни хранителни минерали, включително магнезий, калий, калций, цинк и желязо.

Най-добрият начин да подхранете тялото си с алкални минерали обаче е да гарантирате, че пиете здравословна алкална вода с високо съдържание на минерали.
Тези алкални филтри за вода използват естествена биокерамика за обогатяване на чешмяната или бутилираната вода, като я обогатяват с основни алкални минерали като калций или цинк, които след като бъдат усвоени, могат да започнат незабавно да попълват липсващите минерални запаси на тялото.
Алкалните минерали ще помогнат на тялото да се снабди с високо полезния активен водород, необходим за правилното неутрализиране на всички свободни от кислород радикали във вашата система и повишаване на вашата устойчивост към състояния на възпаление като артрит или остеоартрит

Alka® Minerals pH Балансиращ Минерален Комплекс

.

Alka® Minerals:

  • осигурява 10 от най-важните за поддържане на добро здраве;
  • съдържат 100% натурални алкални минерали и микро нутриенти;
  • не съдържат изкуствени оцветители, сгъстители и подсладители;
  • лесно и пълноценно се усвояват успешно допълват дневната нужда от минерали;
  • 120бр веге капсули

✅СПЕЦИАЛНА СЪСТАВКА:

Calcified Atlantic Seaweed
Alka® Minerals има в състава си Calcified Atlantic Seaweed®Този растителен минерален комплекс е произведен от океански водорасли от вида Red Algae, които растат в изключително чисти води в близост до Исландия🇮🇪.
Те абсорбират минерали от океанската вода и са много богати на калций и магнезий, които лесно се усвояват от човешкия организъм.
Съставката Calcified Atlantic Seaweed® е високо алкална, с ниво на pH 10,5.

 

 

 

✅ОРГАНИЧНИ СЪСТАВКИ:

Пшенична и ечемична треви
Alka® Minerals съдържа кълнове на пшенична и ечемичената треви, органично отглеждани в Австрия🇦🇹 и Германия🇩🇪.
Те съдържат целия спектър от натурални витамини, алкални минерали (калий, калций, магнезий), есенциални аминокиселини и аитиоксиданти
Тези кълнове доставят на тялото и хлорофил, който чисти кръвта и носи енергия.

bg_BGБългарски