Защо алкализиращите минерали са важни за здравето | Alka®

Alka® Minerals pH Балансиращ Минерален Комплекс е от съществено значение за доброто здраве на цялото семейство

Alka® Minerals Алкализиращ Минерален Комплекс е съществено значение за доброто здраве на цялото семейство.

Алкализиращите минерали са научно доказани, че намалят риска от рак, артрит, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Защо алкализиращите минерали и нашето pH имат значение?

Точно както температурата ни трябва да поддържа 37,5 градуса ( тялото ще направи всичко необходимо, за да поддържа това ниво), така и тялото ни трябва да поддържа рН от 7,365.

В случай, че водим начин на живот, който е свръх киселинен,  причиняваме стрес на тялото ни, който директно води до болести.

Тялото ни образува естествени киселини . Тези естествени телесни процеси, като метаболизъм и отделянето на отпадъци и токсини от организма водят до малки количества киселинни странични продукти.

За да неутрализираме това, имаме малка алкална буферна система, която поддържа това ниво на pH 7,365 в нашата кръв и други клетки.

Нашето ежедневно хранене,което се състои предимно от пица, кафе, чипс, шоколад, сода, алкохол, бял хляб, сирене, микровълнови ястия, трансмазнини в комбинация с начина ни на живот( стрес, замърсяване, химикали и токсини) подтиква тялото ни да работи на максимални обороти, за да се опита да се справи с тази постоянна атака на киселини.

Например, една Кока Кола има рН между 2 и 3 – pH 2,5,което означава,че е почти 50 000 пъти по-кисела от неутралната вода, а за да противодействаме на консумацията на една чаша кола, се нуждаем от 32 чаши неутрална (pH 7) вода.

Последните научни изследвания за здравето и болестите на човека показаха с все повече доказателства, че киселинния ни начин на живот е изключително вреден за здравето ни и че чрез алкален живот можем да увеличим енергията,здравето, жизнеността и имунната ни система,както и да се предпазим от болести.

Алкализиращият начин на живот също така помага за намаляване на теглото и мазнините,както и повишава енергията, подобрява кожата и др.

Alka® Minerals влияят положително върху здравето на костите. Те имат способността да забавят скоростта на костната резорбция и отделянето на калций.
Алкализиращите минерали като магнезий и калций са от решаващо значение за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания.

Прекомерната консумация на храни, произвеждащи киселина, води до метаболитна ацидоза. Когато това се случи, паратиреоидният хормон стимулира отстраняването на калция от костите и зъбите (остеолиза), за да неутрализира излишната киселинност. Продължителната загуба на калций води до изтъняване на костите, костна слабост и структура.

Артрит и алкализация

Алкализиращата минерална добавка Alka® Minerals  намалява болката при пациенти с ревматоиден артрит.

При едно от последните проучвания бе установено,че използването на алкална минерална добавка намалява болката и увеличава движението при пациенти с умерено активен ревматоиден артрит за период от 12 седмици.

Здравословната диета е от изключителна важност за алкализацията на тялото.

Винаги трябва да се стремим да получаваме изобилие от хранителни вещества. За да сме сигурни, че получаваме много алкализиращите минерали  в живота ни трябва да консумираме свежи, здравословни,с високо съдържание на вода, храни.

Важно е да получаваме достатъчно минерали всеки ден. Това е особено важно, ако сме били извън равновесие, тъй като кръвта и другите ни клетки се нуждаят от детоксикация. Осигуряването на нашето тяло с изобилие от алкализиращите минерали е едно от най-добрите неща, които можем да направим.

 

Тялото ни наистина се нуждае от нашия правилен алаклизиращ режим, за да сведе до минимум киселините, които консумираме.

Когато консумираме киселини, тялото ни използва алкалните вещества (калций от костите например), за да неутрализира тези киселини, което причинява хаос.

Тялото разполага само с много малки запаси от алкални буфери и така, като даваме на тялото изобилие от алкалност, ние не само облекчаваме това бреме, но и даваме на тялото инструментите, от които се нуждае за оптимална работа.
Четирите основни алкални минерала са калций, магнезий, калий и натрий (чиста, не рафинирана трапезна сол). Те са в изобилие в пресните зеленчуци (особено зелените) и трябва да се консумират всеки ден!

Защо да изберете Alka® Minerals ?

Нашият съвременен начин на живот, проблемите с личното здраве и жизнената среда имат огромно влияние върху киселинните нива на нашия организъм.

Една неправилна диета, употреба на алкохол, стрес, недоспиване влияят зле на нормалното киселинно-алкално равновесие.
Излишното натрупване на киселини в тялото може драматично да наруши метаболизма му, така че едно добро pH равновесие е от съществено значение за Вашия ежедневен жизнен комфорт.

Alka® Minerals pH Балансиращ Минерален Комплекс
Alka® Minerals е хранителна добавка под формулата на капсули,съдържаща умело подбрани висококачествени, pH балансирани минерали и кълнове от органични био сертифицирани треви.

Специални съставки:

* Calcified Atlantic Seaweed®

от устойчиво култивирани червени морски водорасли (red Algae), които растат в екстремно чиста вода близо до Исландия.
Те са особено богати на природен калций и магнезий, които лесно се абсорбират от организма.

* Био сертифицирани ечемични и пшенични кълнове

тези природно чисти треви се отглеждат в Германия и Австрия и са тревните видове с най-високо алкално съдържание.
Кълновете съдържат и хлорофил – едно вещество, което пречиства организма и го снабдява с енергия, и е особено подходящо за хора с хронични и тежки заболявания.

bg_BGБългарски