Защо стомахът предпочита кисело | Alka® 

защо стомаха обича киселото

Средата на нашите органични сокове е много различна в отделните части на тялото.

За разлика от кръвта например, стомахът се нуждае от рН-стойност от 1,2 до 2, докато жлъчката и панкреасът – от 7,5 до 8.

Стомашният сок е най-киселата съставна част от целия органзъм.

Образуващите се там солни киселини са необходими за преработването на хранителните частици. Успоредно с производството на солна киселина стомахът обаче произвежда и киселинен буфер (бикарбонати).

Те се предават по кръвен път в черния дроб, жлъчния мехур или панкреатичната жлеза за образуване на алкален храносмилателен сок. Ако количеството на бикарбонатите се увеличи в алкално зависимите храносмилателни органи например, стомахът трябва незабавно да произведе повече стомашен сок.

И то в количества, които не са необходими за неговите непосредствени функции.

Надмерното изхвърляне на киселини води до рефлукс – добре познатото „кисело оригване”.

В дългосрочен план обаче не e достатъчно само да се потискат симптомите.  Много по-важно е да се лекуват причините за възникването им, както и да се промени стилът на живот. В противен случай възниква зависимост към киселинните блокери.

Алкално-киселинният баланс  се грижи  да бъдете силни, изпълнени с енегия и да се наслаждавате на дълъг живот.

Ако следвате природните закони, водите здравословен начин на живот, тялото Ви само намира своите оптимални механизми за правилно функциониране как да поддържа организма в оптимално здраве, отдалечавайки идеята за остаряването.

С какво и как се храните, доколко са вредни или здравословни навиците , какъв въздух дишате, спортува те ли, какъв е емоционалният Ви равновесие – това са неща, на които може би не винаги отдавате значимост, но които могат  да променят общия баланс на организма Ви.

Стойностите на алкално-киселинното равновесие се отчитат чрез измерването на pH – potential hydrogen. 

Най-лесният начин да разбереш твоето pH е да си направите тест на слюнката с РН Тест Ленти |Alka®   с изключително прецизна индикация, с широк спектър рН 

 

Лакмусови рН тест ленти
Лакмусовите pH тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено.

 Това е един от най-важните показатели за хомеостазата в организма.

Потенциалният водород  отчита водородните йони / киселинни и анионите – алкални/, движейки се по скалата от 1 до 14, от силно кисела до силно алкална.

Нормално организмът поддържа леко алкална среда – най-точната и постоянна индикация е pH на кръвта  –  7.35 – 7.45.

 

bg_BGБългарски