Самоконтрол чрез тестване на урината | Alka®

ph тестване на урина

Дали е време за прочистване на организма, можете лесно да проверите и сами чрез обикновен тест на урината.

Един единствен тест на урината обаче не е достатъчен. Трябва да се осъществи продължителен контрол с многократни замервания на рН-стойностите в рамките на един, а в идеалния случай на няколко дни.

Тъй като уринарното рН се колебае естествено в рамките на деня.

То е например алкално след хранене, сутрин и между храненията обаче е леко кисело. Характерен за добрия алкално-киселинен баланс е вълноподобният уринарен профил.

Ако случаят не е такъв, е възможно да се касае за свръхкиселинност. Особено с напредване на възрастта е добре самоконтролът да стане рутинен. С годините капацитетът за пречистване на организма от киселини намалява.

Мускулната маса например, която при всички случаи е важен киселинен буфер, към 70-годишна възраст намалява с около 40%.

Същото се случва и с функциите на другите пречистващи органи: дейността на белите дробове отслабва, както и капацитетът на бъбреците. Според данните на немската антиейджинг клиника в Бад Мюндер пречистващата от киселини функция на бъбреците намалява след 40-годишна възраст с 10% , а след това на всяко десетилетие с нови 10%.

С намаляването възможностите на организма за изравняване на алкално-киселинния баланс, отслабва също имунитетът и се повишава рискът от заболявания.

pH тест ленти за урина и слюнка, тест ленти за измерване на рН стойности
Лакмусови тест ленти за самоизмерване на рН стойности. Те позволяват сами да измерите рН на вашето тяло, потапяйка лентата в слюнка или урина.
bg_BGБългарски