Вегетариански пастет от авокадо и орехи | Alka®

Вегетариански пастет от авокадо и орехи

Храната, която не преминава термична обработка, ще запази много повече от своите витамини и ензими, отколкото храната, която варим, печем или пържим.

Ето защо такъв пастет е хубаво допълнение към нашата ежедневна алкална диета.

Авокадо орехов пастет

Начин

Сложете авокадото, половината от портокала, червения лук и скилидката чесън в блендера или пасатора и ги смелете до пюре. Добавете няколко щипки сол и черен пипер разбъркайте до хомогенна маса. Нарежете другата половина от портокала на малки кубчета и ги поставете върху руколата и босилека.

Направете хубава топка от вегетарианския пастет от авокадо и поставете до него свежата алата. Поръсете върху свежата гарнитура няколко нарязани орехи или пекани и добавете малко зехтин.

Сервирайте с леко препечни филийки ръжен или друг пълнозърнест хляб.

Продукти

1 авокадо
1 глава червен лук
1 скилидка чесън, наситно нарязан
50гр орехи или пекан(американски орех) смлени
1 портокал, черен пипер, сол

подходяща гарнитура

около 25 гр рукола, половин портокал нарязан надребно
ca. 20 гр пресен босилек, ситно нарязан
зехтин

Съвети за здраве

Храната, която не трябва да преминава през термична обработка, ще запази много повече от своите витамини и ензими, отколкото храната, която се обработва термично.

Ето защо такъв пастет е приятно допълнение към нашата еждневна алкална диета (ние ядем средно само 3% от нашата храна в сурово състояние). Консумирането на сурови зеленчуци, плодове и сурови ядки всеки ден е чудесен начин да включите някои храни в дневното меню за балансираща киселинноста на тялото диета.

Храните, които са задушени, са за предпочитане, понеже водят до най-малка загуба на витамини), са по-подходящи за храна от хора, отколкото сурова храна. Но например,  морковите, доматите и спанака могат да се освободят най-много полезни вещества само чрез загряване, задушаване със здравословна мазнина!

 

bg_BGБългарски