Какво трябва да знаят пациентите с диагноза рак за алкалната диета | Alka®

рак и диета

Има толкова много информация за връзката на раковите заболявания и диетите, че е трудно да се разделят митовете от фактите.

Това е особено вярно, когато става въпрос за модерните диети.

Алкалната диета е една такава модерна диета, която задължително се споделя в разговорите за лечение и профилактика на рака.

Какво представлява алкалната диета?

Алкалната диета се основава на теорията, че яденето на определени храни може да промени нивата на киселинността в организма, наричани още нива на рН.

Някои смятат, че промяната на нивата на рН на организма може да подобри здравето ви и да ви помогне да отслабнете или дори да предотвратите рак.

Но храната, която ядем не може да промени нивото на рН на кръвта. РН на тялото е много строго регулирана система. Ако промените диетата си, може да видите промени в рН на слюнката или урината, тъй като това са отпадъчни продукти, но няма начин да ядете толкова, че да се отрази на кръвта ви.

Какво е алкална вода?

Алкалната вода представлява бутилирана вода с различно съдържание на минерали. Алкалната вода също не може да промени рН на кръвта.

Каква е връзката между алкалната диета и рака?

Някои проучвания показват, че киселата среда помага на раковите клетки да растат. Идеята е, че диета с високо съдържание на алкални храни (високо рН) и ниско съдържание на кисели храни ще повиши нивата на рН на организма (ще направи тялото по-алкално) и ще предотврати или дори излекува рак.

Изследванията показват, че няма нито една диета или храна, която може да лекува рак.

Но правилното хранене може да ви помогне да се почувствате по-добре по време на лечението на рака или по всяко време.

Ето защо е толкова важно да говорите с лекар или диетолог преди да започнете нова диета.

Различните диетични планове работят за различни хора и вашият лекар или диетолог може да ви помогне да определите дали новата диета ще ви помогне да постигнете вашите здравни цели.

Вашият диетолог може да помогне да се ограничат неблагоприятните ефекти на диетата върху вашето лечение, да се сведат до минимум страничните ефекти и да ви помогне да се справите с чувствителността към някои храни.

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
bg_BGБългарски