Хрупкави мюсли с летни плодове | Alka®

Хрупкави мюсли с летни плодове

Съставки

За около 550-600 грама мюсли гранола

  • 100 грама киноа
  • 100 грама сурови ядки
  • 50 грама овесени ядки
  • 5 супени лъжици елда
  • 3 пълни супени лъжици слънчогледово семе
  • 3 пълни супени лъжици тиквени семки
  • 2 супени лъжици сусам
  • 2 супени лъжици кокосово стърготини
  • 1 малка лъжичка келтска морска сол
  • 2 супени лъжици гхи, разтопено кокосово масло (или зехтин, масло от тиквено семе, масло от авокадо, масло от лешник, фъстъчено масло или бадемово масло)
  • 1,5 супени лъжици анасон и / или семена от копър
  • 1 чаена лъжичка канела
  • Летни червени плодове – малини, къпини, боровинки

 

Начин на приготвяне на мюсли / гранола

Накиснете киноята във вода за няколко минути. След това я изплакнете.

Поставете тиган с дебело дъно върху котлон. Когато е горещ, добавете киноата. Намалете силата на котлона и поставете капак. На всеки половин минута е необходимо да разкатите съда без да махате капака.

След известно време ще чуете киноата как се разпуква, след като спре махнете тигана . Ако вече не чуваш нищо повече, махнете тигана от топлината и изсипете киноата в друг съд.

Включете фурната на 140 градуса. Оставете кокосовото масло да се разтопи. Разстелете всички съставки (с изключение на киноата) върху тава за печене и ги разбъркайте добре.

Поставете във фурната на 130 градуса за около половин час. Разбъркайте всичко на всеки 8-10 минути. Накарая добавете пухкавата киноа и оставете да изстине.

Съхранявайте плътно затворени в затворени кутии.

Добавете червени горски плодове във Вашата порция. Добър апетит!

горски плодове

 

bg_BGБългарски