Съставки
За около 550-600 грама мюсли гранола
- 100 грама киноа
- 100 грама сурови ядки
- 50 грама овесени ядки
- 5 супени лъжици елда
- 3 пълни супени лъжици слънчогледово семе
- 3 пълни супени лъжици тиквени семки
- 2 супени лъжици сусам
- 2 супени лъжици кокосово стърготини
- 1 малка лъжичка келтска морска сол
- 2 супени лъжици гхи, разтопено кокосово масло (или зехтин, масло от тиквено семе, масло от авокадо, масло от лешник, фъстъчено масло или бадемово масло)
- 1,5 супени лъжици анасон и / или семена от копър
- 1 чаена лъжичка канела
- Летни червени плодове – малини, къпини, боровинки
Начин на приготвяне на мюсли / гранола
Накиснете киноята във вода за няколко минути. След това я изплакнете.
Поставете тиган с дебело дъно върху котлон. Когато е горещ, добавете киноата. Намалете силата на котлона и поставете капак. На всеки половин минута е необходимо да разкатите съда без да махате капака.
След известно време ще чуете киноата как се разпуква, след като спре махнете тигана . Ако вече не чуваш нищо повече, махнете тигана от топлината и изсипете киноата в друг съд.
Включете фурната на 140 градуса. Оставете кокосовото масло да се разтопи. Разстелете всички съставки (с изключение на киноата) върху тава за печене и ги разбъркайте добре.
Поставете във фурната на 130 градуса за около половин час. Разбъркайте всичко на всеки 8-10 минути. Накарая добавете пухкавата киноа и оставете да изстине.
Съхранявайте плътно затворени в затворени кутии.
Добавете червени горски плодове във Вашата порция. Добър апетит!