Хашимото и алкално-киселинен баланс | Alka®

Хашимото Как да се намали киселинността н тялото за по-добро здраве на щитовидната жлеза?

Как да се намали киселинността н тялото за по-добро здраве на щитовидната жлеза?

Ако тялото ви стане прекалено с висока киселинност, то може да доведе до здравословни проблеми.

За да може клетките да функционират правилно, е необходим добър pH баланс. Твърде много киселинност  води до затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания, хронична болка и възпаление,както и автоимунни заболявания като хипотиреоидизма на Хашимото.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕТЕ ДАЛИ СТЕ ТВЪРДЕ КИСЕЛИННИ?

Много хора днес страдат от киселинност заради съвременната диета. По-долу са представени някои симптоми:

 • Мускулни крампи
 • Мускулни спазми
 • Запек
 • Често уриниране
 • Мозъчна мъгла
 • Лоша мозъчна функция
 • Намалена издръжливост при физически упражнения
 • Подуване
 • Силно желание за приемане на сол
 • Затруднено задържане на въздух
 • Бързо, плитко дишане
 • Лош сън

Можете също да тествате pH на тялото си.

Въпреки че тестът за слюнка е популярен начин за изследване на рН, той няма голяма подкрепа в научната литература.

Тестването чрез кръв не е точно, защото рН на кръвта се колебае само ако има обострено заболяване, като отравяне или бъбречно или белодробно заболяване.

Въпреки това, ако маркерите за изследване на кръвта СО2 и ацидозата са извън границите на функционалната медицина, това предполага киселинност.

Доказано е, че уринарният тест е точно отражение на това колко сте кисели или алкални и отразява дали хранителната терапия или промените в диетата ви помагат да станете по-алкални.

Идеалното рН на урината се препоръчва да бъде между 7.2-7.8. Важно е да се отбележи обаче, че инфекциите, бактериалният свръхрастеж, дехидратацията, инконтиненцията и други проблеми могат да повлияят на резултатите от теста за рН на урината.

Лакмусови рН тест ленти
Лакмусовите pH тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено.

КАК ДА СТАНЕТЕ ПО-АЛКАЛНИ ЗА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ХИПОТИРЕОИДИЗМА НА ХАШИМОТО?

В съвремието е лесно да станете твърде киселинни. Диетите с високо съдържание на захари, обикновени нишестета и нездравословни храни могат да доведат до прекомерна киселинност.

Кафените напитки, содата и алкохола също допринасят за киселинността. Консумирането на твърде много месо е друг хранителен фактор.

Не е необходимо да станете вегетарианец или веган, за да поддържате добро рН, но диета, базирана на зелени и цветни зеленчуци, както и някои плодове, са в основата на алкалната диета.

Алкалната диета е богата на магнезий, калий, калций и други минерали, които помагат на тялото да поддържа здравословно рН.

Хранителната добавка Alka® Greens съдържа голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина
Хранителната добавка Alka® Greens съдържа голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина

Диета, която ви кара да станете прекалено киселинни, също може да влоши хипотиреоидното състояние на Хашимото.

Алкалната диета не само подобрява алкалността, но и намалява хроничното възпаление, което може да доведе до възпламеняване на автоимунно заболяване като хипотиреоидизма на Хашимото.

Някои хронични заболявания като анемия или астма, могат да ви попречат да постигнете алкално състояние.

Стабилните нива на кръвната захар също са необходими за добра алкалност. Диета с високо съдържание на въглехидрати и захари ще стимулира киселинността, както и ниската кръвна захар (хипогликемия) или високата кръвна захар (инсулинова резистентност).

Важно е да не пропускате храна или да преяждате и да ядете достатъчно редовно, за да предотвратите претоварване и умора. И за да поддържате добро рН.

Управлението на кръвната захар е от жизненоважно значение за управлението на хипотиреоидизма на Хашимото.

Ако киселинността стане твърде висока, тя може да бъде животозастрашаваща. Диабет, бъбречни заболявания и белодробни заболявания са здравословни състояния, които могат да повишат риска от окисляване на тялото до крайност и да изискват медицинска помощ.

Въпреки че натриевият бикарбонат може бързо да алкализира системата, той не може да се използва редовно. Вместо това, алкалната диета ще ви помогне по-добре да управлявате хипотиреоидното състояние на Хашимото.

 

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
bg_BGБългарски