Как алкалната вода спомага да се забави стареенето? | Alka®

Как алкалната вода спомага да се забави стареенето? | Alka®

Алкалната вода може да предпази увреждането на теломерите /окончанията на хромозомите/

Увреждане на здравето, свързан с възрастта, предизвикан от „неправилно функциониращи теломери“.

Учените от Института „Дана-Фарбър“ (свързан с Харвардския университет) са провели изследвания, от които е установена причината за стареенето.

Според главния автор на доклада, Роналд А. Депиньо:

„Това, което открихме, е основният път на стареене, свързван с биологични процеси, които преди са разглеждани като независими един от друг”.

Учените открили, че неправилно функциониращите теломери –  окончанията на хромозомите на клетките, които ги предпазват от увреждане на ДНК – излагат хромозомите и ги правят уязвими за увреждане, причинено от свободните радикали.

С нарастването на клетките те достигат до определен момент, в който се разделят.

След като клетките достигнат тази граница, теломерите, които ги предпазват, се скъсяват и износват, което прави хромозомните окончания уязвими на увреждания. Вашите клетки ще се саморазрушат

Тъй като теломерите се скъсяват и клетъчната ДНК е изложена на свободни радикали, увреждането се натрупва, докато засегнатите клетки вече не могат да функционират правилно.

Когато клетките станат твърде повредени, се активира ген, наречен р53.  Той спира разделянето на неизправните клетки, докато не бъдат поправени. Ако възстановяването на клетките не е възможно, генът казва на клетките да се самоунищожат.

Алкалната вода забавя стареенето на тялото

Редица проучвания са установили, че свободните радикали причиняват увреждане на клетките и ДНК-то, което води до стареенето. Докато ефективната терапия с теломераза все още не е налична, има начин да се борим с ефектите на свободните радикали в организма.

Смята се, че свободните радикали увреждат ДНК и клетките, като ги окисляват – комбинирайки ги с кислород по начин, подобен на ръждясване, което в крайна сметка води до тяхното унищожаване.

Диета, богата на антиоксиданти, е един от начините, по който лекарите заявяват, че можем да се борим с последиците от стареенето в организма.

Един ефективен начин за получаване на антиоксиданти е да се пие алкална вода. Антиоксидантните минерали в храната и алкалната вода работят по един и същ начин, като предотвратяват свободните радикали да окислят клетките и ДНК-то, които вече са били изложени на разрушаването на теломерите.

Алкалната вода е антиоксидантна и се бори със стареенето.

Алкална вода създава отрицателно заредени хидроксилни йони, които се комбинират с минерали във водата, за да действат като мощни антиоксиданти.

Отрицателно заредените антиоксидантни минерали във водата привличат положително заредените свободни радикали и  ги неутрализират  преди да могат да атакуват тялото.

Високото рН (до 11+) и -ORP потенциалът се комбинират, за да подпомогнат производството на естествена детоксикация, която може да помогне на тялото да се излекува от вече нанесените щети.

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
bg_BGБългарски