Засилване на имунитета с алкална диета | Alka®

Засилване на имунитета с алкални храни

Простудните и грипните вируси нямат никакъв шанс при силна имунна защита.

Подсилването й е от особено значение през зимата и то може да бъде лесно осъществено посредством противокиселинна диета.

Пийте достатъчно вода

Трябва да изпивате средно между 2,5 и 3 литра на ден. В идеалния случай поетите течности трябва да бъдат достатъчни за прочистване на организма от шлака. Добро пречистващо действие има негазираната, топла или гореща вода, а още по-добре пречистващ кръвта вода с поставени в нея алкални капки за алкална вода.

Ефектът от промиващите излишните киселини повишени количества течности може да бъде проверен по вида на урината, която би следвало да е по- бистра и по-светла от преди.

Приемайте предимно алкални храни

70 до 80% образуващи основи храни трябва да попадат в чинията ви всеки ден. Твърдо установеното време за ядене и основното сдъвкване на храната подкрепят алкал- но-киселинния баланс.

Суровата храна – преди 14 часа

Суровите плодове и зеленчуци е добре да се приемат преди 14 часа, тъй като те са трудни за храносмилане, а пречиствателната дейност на черния дроб функционира тогава на високи обороти.

Всичко, което се приема след 18 часа, претоварва черния дроб.

Приемайте повече зеленчуци, отколкото плодове в съотношение 4:1

Основанието: Плодовете преминават по-бързо от зеленчуците през храносмилателния тракт.

Ако попадне на все още непреработен зеленчук в червата, плодът започва да ферментира. Също недобре узрелите плодове и зеленчуци не подомагат пречистването на организма от киселини и отрови, а водят до образуването на газове.

Само добре узрелите сурови храни се обменят алкално.

Компенсирайте „малките прегрешения”

Всеки има желание за нещо сладко от време на време. Ако прекалите с образуващите киселини храни, направете разтоварващ „алкален” ден или седмица. В случай че прегрешенията Ви са чести, правете регулярно пречистващи диети.

Силният апетит за сладки неща можете да задоволявате не с шоколад, а със сушени плодове, например. Бъдете умерени с алкохола, никотина и кофеина

Ако не можете да ги откажет напълно, компенсирайте вредното им киселинно действие посредством последователно алкално хранене и чести разтоварващи диети. Приемайте сухо вино вместо бира и ограничете до минимум твърдия алкохол.

Постарайте се да спрете тютюнопушенето и не прекалявайте с кафето.

Редуцирайте стреса

Не подценявайте релаксиращите паузи. Стресът обремнява имунната система, нарушава съня, по време на който защитните сили се възстановяват, и затормозява храносмилането.

Успоредно с това задръства тялото с отрови, разграждането на които допълнително затруднява дейността на отделителните органи.

Прочиствайте киселините в сауна

Пречистването от киселини е много ефективно, ако посещавате два пъти седмично сауна. С потта от организма се отделят много отровни вещества и шлака.

Правете извличащи киселините водни процедури Веднъж седмично баня с алкални соли на цялото тяло уравновесява алкално-киселиння баланс, подобрява общия тонус на организма и подсилва имунната защита.

bg_BGБългарски