Джогинг за здраве, красива фигура и алкалкизиране | Alka®

Джогинг за здраве, красива фигура и алкалкизиране

Джогингът помага за тонуса, отслабването и намаляване на киселиността в тялото.

Когато тренирате ритъма на сърцето се ускорява, дишането се учестява, съответно стимулирате да се подобри циркулацията, хормоналните нива и да се редуцира болестното pH, а  с това се спомага да се алкализира тялото Ви.

Дълбоките вдишания алкализират тялото Ви чрез отстраняване на повече въглероден диоксид, отколко дишането, когато сме в покой.

Необходимо е да пиете допълнително алкална вода преди и след тренировка Ви, за да елиминирате токсините.

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.

CO2 е високо киселинен и при извеждането от организма ни води до алкализиращ ефект. Увеличената циркулация на биохимичните процеси в тялото Ви, и отделяне на излишните киселини от него, внасянето на повече кислород към клетките си чрез учестяване на скоростта и дълбочината на дишането ще доведат до невеятен жизнен тонус.

„По време на джогинга пациентите осъзнават, че имат сили сами да се справят с нещата. Осем седмици регулярно тичане в гората подобрява депресивните симптоми по-добре от същото време прекарано в психотерапевтични сесии и двумесечно приемане на антидепресанти”,

Диана Щьокел, психотерапевт, специализирал джогинг- терапевтика. С помощта на специална програма депресивните пациенти се научават да тичат без прекъсване 30 минути. Първоначално джогингът се редува с паузи на вървене в двуминутен такт, след това интервалите с тичане постепенно се увеличават.

Д-р Щьокел има добър опит с джогинг-терапията при пациенти с леки форми на депресия и споделя наблюденията си:

„Всяка следваща крачка възвръща силите и самочувствието на тези хора. Следователно, те не може да са чак толкова зле, колкото си мислят”,

Позитивните промени се обсъждат също по време на психотерапевтичните сесии, като се пренасят и върху други критични области от живота на пациента.

Добре е джогинг терапията да се провежда на открито сред природата или в парка.

Наситените с кислород органи започват да работят на високи обороти, стимулира се също отделянето на ендорфини. Освен това чрез тичането пациентът започва да усеща, че движението отново се връща в живота му и той започва да излиза от застоя.

Каква е разликата между джогингът и тичането?

Въпреки че джогингът е бягане за здраве, между него и същинското бягане всъщност има разлика и тя е в бързината. При бягането се тича по-интензивно и то налага повече усилия от сърцето, белите дробове и мускулите.

bg_BGБългарски