Алкална диета и детоксикация | Alka®

Детокс и алкална диета

Алкалното балансирано и детоксикирано тяло е здраво, жизнено и енергично. Нашето тяло е създадено да функционира без болести. Как да го постигнем?

Съществуват няколко начина за детоксикация, като препоръчителен метод е премахването на токсините да бъде по естествен и безопасен начин. Изхвърлянето на вредните съединения от тялото може да бъде постигнато със създаването на рН баланс чрез:

  • алкализиране на тялото
  • диета
  • пиене на алкална вода

Токсините са навсякъде около нас. Те са причина за повечето видове хронични заболявания. Статистиката показва, че Рак, Астма, Паркинсонова болест, Множествена склероза, Лупус, Алцхаймер, Артрит, Диабет, Синдром на хроничната умора, имунната недостатъчност и различни психични заболявания са свързани с токсините. Едно от шест деца  страдат от увреждания като аутизъм и умствена изостаналост, ADHD и различни вродени дефекти, които също са свързани с токсините.

С всички замърсители в нашата външна среда и с нездравословният начин на живот, който водим създаваме токсична среда и постоянно компрометираме имунната система. Повечето от нас страдат от прекалено високо киселинно ниво на pН в нашите тела. Това създава вътрешна среда, в която ракът и повечето заболявания  имат среда за развитие, както и вирусните, бактериалните и гъбичните инфекции.

И така, как да предотвратите всичко това от вас и вашите близки? Трябва да направите правилния избор и да започнете пътя си към здравето си днес, като изберете да балансирате тялото си по алкален начин.

Като пиете алкална вода и имате в менюто си силно алкализиращи храни, ще се почувствате енергични за цял живот!

Всички знаем, че може да е трудно да балансираме храненето в нашия забързан живот. За това сме подготвили няколко съвета за детоксикация на тялото, които биха Ви били от полза

1. Първото нещо, което можете да направите е да включите прием на вода – от 2 до 4 литра на ден – супер хидратиращо и помага за отмиване на нежеланите токсини и възстановяване на системата. Това също така може да  премахне няколко излишни килограма.

2. Максимална отмора на тялото. Добрата нощна почивка е задължителна, като в същото време елиминира възпалението и токсините в тялото. Късното лягане и нездравословната диета  са идеална предпоставка за най-различни заболявания.

3. Суперхраните са друг ефективен начин за подпомагане на тялото ви да възобнови здравословното си състояние – добавянето на липсващите хранителни вещества с витамини и минерали дава тласък на имунната система.

4. Диета 80/20.  Опитайте да включвате повече зеленчуци в менщто си те са най-добрият ви приятел. Колкото е по-малко термична обработка има храната, толкова по-добре. Опитайте се да следите храната да е 80% алкална и 20% кисела. Прясно изцедени сокове и шейкове са чудесна добавка към здравословните храни. Още по-добре, отидете на  100% сурово за няколко дни, тялото ви ще ви благодари!

5. И накрая, изберете си един уикенд, в който да се отпуснете вкъщи, за да си направите Празник на зеленчуковите сокове, който включва 2-3 дни диета, която се състои единствено от пресни вегетариански сокове и много вода и то най-добре алкална. Това е оптималният начин да подхранете и детоксикирате тялото си и … това е най-ободряващият начин да се презаредите.

6. Не забравяйте да спортувате като това също ще ви помогне да се отървете от токсините.

По време на детоксикацията е възможно е да се появи кихане, кашшлица, типични симптоми на истинка, хрема, което може да продължи няколко дни. Това е нормално и е добър знак, че имунната ви система работи добре. Токсините сами избират пътя за излизане от тялото, като повечето от тях са симптомите на простуда, но при някои избива по кожата, или през дебелото черво!

Как да започнем алкалния начин на живот?

Много е просто, наистина. По същество целта е да се балансира алкалната и кисела среда на тялото чрез консумация на голям обем алкални храни и течности. В идеалния случай 70 до 80% от всяко ежедневно хранене е нужно да бъде алкална храна, съчетана с 2-4 литра алкална вода. Балансът от 70-80 % са основно зеленчуци, най-вече сурови – някои затоплени, а някои или цели или като сокове, както и плодове с ниско съдържание на захар.

Балансът от 20% -30% е кисела храна, която се състои от сурови или варени храни като пълнозърнести храни, семена, ядки, бобови растения, протеинови растения или животни, за предпочитане органични пуйки или пилета и по-сладки плодове. Някои алкависти консумират също така  малко мляко и яйца,но  много от тях не консумират.

Храната във Вашето меню е нужно да е колкото може по-малко термично обработена .

Това е от ключово значение. Може лесно да се премине към този начин на живот само чрез увеличаване на приема на суровите или леко сварените зеленчуци или като си правите пресен сок сутрин. Това е възможно, не мислите ли?

Киселинното тяло е дегенериращо, разрушаващо се, показващо  много симптоми на лошо здраве от най-простия вид като настинка или обрив към по-сериозни проблеми като диабет, сърдечни заболявания и рак.

Ние всички познаваме хора, които са болни от тези или много други заболявания, които могат да бъдат променени със смяна в начина им на живот и диета.

Високите нива на стрес, негативните мисли, липсата на физическо натоварване и неправилно дишане (което повечето от нас правят през целия ден) играят ключова роля в този начин на живот и формират киселини.

Промяната на начина на хранене ще нормализира нивата на pH и ще редуцира симптомите на всяко заболяване. Важно да се отбележи, че човек може да достигне определено балансирано ниво в своята алкализация за здраве, но след това ще е нужно да управлява и балансира  други части от пъзела на самото заболяване, за да постигне оптимално здраве.

Една подходяща и балансирана алкална диета е от ключово значение, но оптималния здравословен начин на живот е крайната цел.

Най-добрият начин да се алкализирате ежедневно е да имате хубава колекция от вкусни рецепти, които да ви харесват и правите с удоволствие. Можете също да промените или заместите някои от вашите любими продукти, за да намалите киселинния ефект върху тялото или да направите рецептата по-алкална.

Това, което може да направите е изклюючите или намалите млечните продукти, месо (това не е задължително), високо преработени храни, вместо това да  добавите много алкална вода, тонове зеленчуци,които може да направите на  шейкове, салати,които може да консумирате сурови или леко обработени. Това може да изглежда крайно за някои, но този начин на живот е вашият билет за дълголетие и енергия. Всичко, което ядете, влияе на тялото ви положително или отрицателно, киселинно или алкално.

Променете това, което ядете, и начина, по който живеете,правете по-алкални избори и симптомите ви,каквито и да са те ще намалеят и бавно ще изчезнат.

bg_BGБългарски