Поддържайте бременността си комфортна с алкална вода | Alka®

бременност и алкална вода

Бременността е едно от най-невероятните преживявания на една жена и период, в който настъпват много промени в тялото.

Радостта и вълнението, които идват с новия живот, са неизмерими, а заедно със щастието идва и инстинкта за защита и възпитание, както и желанието да запазите бебето си здраво.

Алкалната диета  и алкална вода е не само едно от най-добрите неща, които можете да направите за Вас и здравето на Вашето бебе, но също така и чудесен начин да облекчите някои от страничните ефекти, които са част от бременността.

10 странични ефекти, които идват с бременността и ползата от алкалната вода.

От сутрешното прилошаване и киселини, до подути крака. Въпреки че тези симптоми се очакват, повечето жени не осъзнават, че са предотвратими. Те са причинени от дехидратация и липса на алкални минерали. Така че простият и логичен отговор е алкалната вода.

Проучванията показват, че рН нивата на тялото на бъдещата майка стават киселинни по време на бременността. Има две причини за това.

 • Първо, растящият плод изисква алкални минерали, които той получава от тялото на майката.Това  разрушава алкалните минерални запаси на майката и намалява нивата на рН на киселинни, вместо на алкални.
 • Втората причина е, че докато плодът расте, той абсорбира хранителните вещества през пъпната връв и след като тези минерали се абсорбират, те създават кисели отпадъци, които се събират в плацентата. Тъй като кръвоносните съдове на майката не са свързани с кръвоносните съдове на плода, нейните кръвоносни съдове не могат да изхвърлят отпадъците, и по този начин задържат киселинността в тялото.
  Пиенето на минерализирана и алкална вода преди, по време и след бременността ще оптимизира тялото на майката, като го подготви да се справи с цялата промяна.
Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.

Ето някои странични ефекти по време на бременноста, които вероятно могат да бъдат намалени чрез пиене на алкална вода:

 1. Сутрешно прилошаване: Сутрешното прилошаване се причинява от внезапна промяна в рН на организма и плодът започва да изисква алкални минерали от тялото на майката, като по този начин изчерпва алкалните резерви на майката.Чрез пиенето на алкална  вода тялото получава повече от достатъчно минерали за майката и бебето и така не поставя тялото във внезапно кисело състояние. Затова алкалната вода е средство за незабавно облекчение на сутрешното гадене.
 2. Подути ръце и крака Най-често се получават на третия месец, което означава,че се задържа вода в организма. На този етап от бременността, майката трябва да увеличи приема на вода, за да компенсира увеличаването на теглото от бременността. Хидратацията е от ключово значение!
 3. Болка в долната част на гърба: Това също е признак на дехидратация. Повишеното тегло и растящият зародиш обикновено водят до болки в гърба при бременните жени, особено през втория и третия месец. Дисковете омекотяват прешлените на гръбначния стълб, изисквайки вода, за да се предотврати триенето, което води до възпаление и причинява болките в гърба. Алкалната вода съдържа калций, който укрепва костите и мускулите, поради което е много по-ефективен от  чешмяната вода.
 4. Киселини и лошо храносмилане: Прогестеронът, хормонът, който отпуска мускулите по време на бременност, също така отпуска и стомашната клапа, която предпазва да се освободи киселината от стомаха в хранопровода. Пиенето на алкална вода между храненията може да предотврати киселини и лошо храносмилане. Студена чаша алкална вода също може да помогне за облекчаване на болката.
 5. Запек: Една от основните причини за запек е липсата на достатъчно прием на вода. Пиенето на повече алкална вода ще смаже червата и ще помогне да се изхвърлят отпадъците.
 6. Суха и сърбяща кожа: Водата заема 70% от нашите тела, а кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Когато жената е бременна, кожата й се разтяга и ако не е правилно хидратирана, тя ще стане суха и сърбяща.
 7. Липса на енергия и умора: Поради увеличаването на хормоните и теглото,както и  липсата на качествен сън, ниските енергийни нива и умората са много чести в началото и края на бременността. Алкалната вода не само хидратира, но и увеличава  основните минерали в организма. Тези две неща повишават енергийните нива и оптимизират телесната функция.
 8. Лош сън: Бременните жени често се будят през нощта. Алкалната вода може да помогне за облекчаване на общия дискомфорт и да предотврати неспокойния сън.
 9. Дисбаланс в мозъчната дейност: Магнезият е един от минералите в алкалната вода, и е доказано, че подобрява паметта. Пиенето на алкална вода поддържа мозъка напълно хидратиран и му позволява да функционира по-добре на всички нива.
 10. Общо здраве: При бременност е от жизненоважно значение да се вземат решения, които ще поддържат майката и бебето здрави. Алкалната вода повишава рН на организма, което укрепва всеки елемент на тялото, като по този начин му позволява да бъде възможно най-здрав.

алкализиране продукти и супехрана

bg_BGБългарски