Алкални бани за ефективна самопомощ | Alka®

Здрава кожа с Alka® Bath

При общи оплаквания, дължащи се на свръхкиселинност и задръстване с шлака алкалните бани действат благотворно върху общото състояние на целия организъм.

Те се препоръчват и за подсилване на имунната система са подходящи също външни приложения.

Не случайно народната медицина определя кожата като „трети бъбрек”.

Ако другите отделителни органи са претоварени, тялото се опитва да се отърве от киселинното обременяване чрез кожата.

Външните алкалните процедури са прости.

Практикуващият лечител, проф.Флориан Шилинг, от Центъра по естестволечение в Бухлое, казва:

„Алкалните бани са много ефективни, тъй като имат нещо като килватерен ефект, който стимулира отделянето на киселини“. Защитният киселинен слой така да се каже се разбива и това прави възможно при една алкална баня изхвърлянето на киселини през кожата да се увеличи до 15%“.

При тази т.нар. бадеосмоза, базирана на къпане на цялото тяло с алкални соли за вана, се достигат рН-стойности на водата от 8,5. Така водата за къпане става по-алкална от вътрешната среда на къпещия се киселинно обременен човек.

Следва естествен поток от кисели молекули от тялото му към водата. Този биохимичен процес, известен като осмоза, извлича на повърхността на кожата депонираните в подкожните тъкани шлака и киселини.

рН-стойностите на водата за къпане, която отнема киселините от организма на къпещия се, съответно намаляват за около час на 6 до 7.

„Поради високата ефективност дори е възможно кожата да реагира впоследствие с пъпки, зачервявания или сърбеж, – казва Мария Краус, експерт по естествена алкална козметика от Мюнхен. „Приспособяването на кожата трябва да става бавно. Затова препоръчвам първоначално да се започне с половинчасови бани на краката за период от 2 до 3 седмици.  Ако процедурите се понасят добре, човек може да премине към бани на цялото тяло веднъж на седмица.

Алкализиращи Соли Alka® Bath могат да се ползват както за вана на цялото тяло, така и за душ или вани за ръце и крака. Te подпомагат отпускането на мускули, стави, сухожилия се грижат за здравето на кожата.
Алкализиращи Соли Alka® Bath могат да се ползват както за вана на цялото тяло, така и за душ или вани за ръце и крака. Te подпомагат отпускането на мускули, стави, сухожилия се грижат за здравето на кожата.

 

 

bg_BGБългарски