15 ползи от водата с лимон | Alka®

вода с лимон

Водата с лимон е прекрасен старт на деня! Лимонената вода  е изключително освежаваща и хидратираща напитка, която ще повиши Вашата енергия и жизненост.

Защо Лимоните са алкални?

Водата с лимон е алкално образуваща за тялото. Лимоните са едни от малкото алкални плодове. Поради ниското си съдържание на захар и високо съдържание на алкални минерали, лимоните имат алкализиращ ефект върху тялото, което далеч надхвърля съдържанието на лимонената киселина.
Лимоните са един от начините да направим водата с алкални качества.
Пиенето на алкална вода е изключително важно за доставянето на енергия и жизненост на нашето тяло.

Ползи от приема на вода с лимон

  1. Имуностимулант

Лимонът е отличен и богат източник на витамин С, съществено хранително вещество, което предпазва организма от спад на имунната систем

     2.Помага при артрит

храни, богати на витамин С, като лимон и лайм, осигуряват защита срещу възпалителен полиартрит, форма на ревматоиден артрит, засягаща две или повече стави. Помага да се разреди пикочната киселина, която, като се натрупва, води до болки в ставите и подагра.

     3. Ускорява метаболизма

Топлата вода рано приета сутрин с лимон осигурява на засили метаболизма на Вашата система. Когато сме дехидратирани, метаболизма се прекъсва. Този начин на хидратация може да Ви помогне и в борбата с килограмите и да отслабнете.

      4.Антиракови свойства

Лимоните и лаймовете съдържат уникални флавоноидни съединения, които имат антиоксидантни и противоракови свойства. В действителност, изследванията показват, че съединенията в цитрусовите плодове, включително лимони и лаймове, наречени лимоноиди, са показали, че помагат за борба с рака на устата, кожата, белите дробове, гърдите, стомаха и дебелото черво.

    5.Битката със стареенето и свободните радикали

Високите нива на витамин С от лимоните пътуват през тялото, неутрализирайки свободните радикали, с които влизат в контакт. Свободните радикали могат да унищожат здравите клетки и също да причинят много възпаления или болезнено подуване на тялото. Това е една от причините, поради които витамин С е доказано полезен за намаляване на някои от симптомите на остеоартрит и ревматоиден артрит.

    6.В помощ на дебелото черво

Лимоните съдържат пектинови влакна, които са много полезни за здравето на дебелото черво. Спомага за естественото изпразване на червата.

   7.Алкална суперзвезда!

Приета непосредствено преди хранене, ще помогне на Вашия организъм да поддържа по-високо ниво на рН. Колкото по-високо е нивото на рН, толкова по-устойчив е Вашият организъм към болестите.

    8.Детоксикация

Топлият лимонов сок приет рано сутрин помага да се изчистят токсините от нашето тяло. Ако останете дехидратирани, тялото Ви няма начин да изхвърли тези токсини и те започват да се съхраняват в мазнини, за да предпазят жизненоважните ви органи. Помогнете на тялото да ги изхвърли, като се хидратира!

    9.Влияе върху жлъчката

Водата с лимон подпомага храносмилането. Сокът от лимон помага на черния дроб да отделя повече жлъчка, а водата ви помага да се избавите от излишните течности в организма и преминава през застойните явления, като по този начин изчиства стомашно-чревния тракт от излишната жлъчка и слуз.

    10.Антибиотичен ефект

Флавоноидите в лимоните и лаймовете, наречени флавоноидни гликозиди имат антибиотичен ефект- спомагат за предотвратяването на растежа и размножаването на патогенни бактерии, които причиняват инфекции и заболявания.Противовъзпалително: лимоните помагат за намаляване на болката и възпалението в ставите и колената, тъй като разтваря пикочната киселина – също така го прави много полезен за подагра

   11.Предотвратява настинки и грип

Високото съдържание на витамин С и алкални минерали, както и антибактериалният и антибиотичният ефект на флавоноидите в лимоните спомага за предотвратяване и съкращаване на обикновената настинка

   12.Стимулира мозъка

съдържанието на калий в лимона спомага за подхранването на мозъка и нервните клетки, а противовъзпалителните ползи помагат за предпазването на мозъка.

    13.Помага за здравето на черния дроб

Лимонената вода помага за укрепване на черния дроб, като осигурява енергия за чернодробните ензими, когато те са твърде разредени

     14. Изчиства кожата

тя е от огромна полза за кожата и предотвратява образуването на бръчки и акне – поради високото съдържание на антиоксиданти. Когато клетките са атакувани от свободни радикали и диети, този процес буквално помага на стареенето на тялото. Ако искате свежа, млада кожа, тогава трябва да спазвате диета, богата на антиоСокът от лимон помага на черния дроб да отделя повече жлъчка, а водата ви помага да се избавите от излишните течности в организма и преминава през застойните явления, като по този начин изчиства стомашно-чревния тракт от излишната жлъчка и слуз.ксиданти – започвайки с лимонена вода всяка сутрин!

    15.Възстановяване след тренировка

Водата с лимон помага да се балансира рН на тялото след тренировка и да се предотврати болезненост и умора. Също така помага за възстановяването на солите на тялото – критични след тренировка.

Рецепта или Как да си направим вода с лимон

  • 400 мл. стайна филтрирана ( йонизирана) вода
  • 100 мл преварена вода
  • 1/3  лимон

Как да избираме правилно лимони в хранителния магазин:

  • Когато избираме лимони (или лайм), е нужно да се стремите към тези, който имат дебела кора.
  • Лимоните с дебела кора  имат повече месо и повече сок.
  • Лимон  с плътен цвят – зеленикавите лимони ще бъдат по-кисели и по-малко зрели.
  • Презрелите лимони  имат меки и потъмнели петна
  • Лимоните нямат сезонност и се предлагат през цялата година.

Лимоните ще останат пресни за около седмица при стайна температура или ще останат пресни около един месец в хладилника (в чекмеджето за плодове и зеленчуци).

Това не е единственото решение за алкална вода през целия ден, тя не е достатъчно силна, но е вкусен и подхранващ начин да започнете деня.

Капките Alka® Drops са изключително търсен продукт за направата на алкална вода, заради своето високо качество и ефикасност с  борбата с киселинността на тялото.Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.

Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.

bg_BGБългарски