10 златни правила за диета 80/20 | Alka®

диета 80 20

Хранителен режим 80/20

Това е един примерен ден с алкалния начин на живот 80/20. Тези лесни промени ще Ви  погнат да водите един пълноценен здравословен живот.

Тук ще видите  примерен ден за принципа 80/20, който има за цел да покаже  как се яде 80% алкална храна и само 20% киселинна.
Имайте в предвид, че алкалният начин на живот е гъвкав, така че Вашият идеален 80/20 ден не трябва да изглежда точно така. Всъщност, както и с всичко, за което говорим тук, започнете с добавяне, а не отнемане.

Дори ако просто включите едно нещо, препоръчано тук  в ежедневието си, ще започнете да се чувствате много по-добре и да сте много по-близо до това да излезете от киселинността на тялото, която е така вредна и причинява редица заболявания.

Как наистина изглежда един ден 80/20?  Готови ли сте да започнете?

1.     Събуждане

Първото нещо, което трябва да направите преди ставане от леглото всяка сутрин  е 3: 6: 5 Дълбоко Вдишване. м

Дълбокото вдишване намалява нивата на стрес, може да понижи кръвното налягане, да забави пулса, да стимулира мускулите ви, и най-важното, да промени pH в рамките на 1 до 3 минути.

  • Вдишвайте през носа си за 3 секунди.
  • Задръжте дъха си за 6 секунди.
  • Издишайте през устата си за 5 секунди.

Полезно е да се прави по всяко време, когато се почувствате стресирани и под напрежение.

Второто нещо е да изпиете чиста вода, най- добре да е алкална вода. На първо място тялото ви ще Ви благодари за хидратирането му сутрин. Събуждаме се дехидратирани,а водата дава на всички наши органи и храносмилателната система начален старт за рехидратиране.

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.

2.     Сутрешна  тренировка

Започнете с  15 минути тренировка с разтегателни упражнения. Така ще повишите работа на сърдечния си ритъм и ще  улесните изпомпването на кръвта.

Трета стъпка

3.Сутрешна  закуска

Препоръчваме Ви сок от плодове с ниско съдържание на захар (авокадото е  чудесен избор), като добавка може няколко здравословни мазнини като кокосово масло, чиа семена или ленени семена, и след това може да добавите кокосово мляко, бадемово мляко, конопено мляко или кокосова вода. Суперхраната Alka Greens ще Ви даде всичко, от което се нуждаете за един здравословен старт на деня!

Суперхрана Alka® Greens съдържа голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина.
Суперхрана Alka® Greens съдържа голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина.

4.Сутрешен чай

Опитайте се да останете хидратирани през целият ден. Това може да се  направи  чрез пиене на вода през целия ден, но сутрин е добре  да пиете чай детокс смес.
Както знаете, кафето е силно киселинно. Да, дори кафе без кофеин. Така че чайът е чудесна алтернатива за всички вас, пристрастени към кафето.
Този чай намалява стреса, така че дори и без малко кофеин, той ще ви помогне да запазите силите си през целия ден.

 

Чаят Alka® Tea подобрява циркулацията на течностите в тялото.
Чаят Alka® Tea подобрява циркулацията на течностите в тялото.

5.Междинна закуска

Ако се окажете гладни по средата на деня можете да приготвите лесна алкална закуска. Домашно приготвена алкална смес със сурови бадеми, кашу, неподсладени кокосови люспи, годжи плодове, слънчогледови семена, семена от коноп и чиа семена).

6.Обяд

За обяд е препоръчително да се яде салата или зеленчукова супа. Може да добавите повече цветни плодове и зеленчуци в салатата.  Ако решите да  ядете месо или риба, може да добавите животински протеини в менюто ви като парче сьомга. Тялото ви ще има цял ден през деня, за да го усвои. Ако ядете животински протеини, важно е да е  по време на обяд.

7.Следобед

През следобеда  продължавайте да пиете вода и да се движете поне на всеки час. Придържайте се към ниско захарни следобедни закуски, които имат малко протеини.

8.Тренировка

След работния ден е важно да направите основната си тренировка.Това ще ви помогне да разпуснете от стресирания работен ден. Това може да бъде  10-минутна разходка, последвана от 45-минутно бягане.

9.Вечеря

Вечерята може да се състои от киноа, салата или микс от зеленчуци. В зависимост от това колко протеини сте яли по-рано през деня, бихте могли дори да включите протеини по време на вечеря. Вижте нашите рецепти за подходяши предложения

10. Десерт

За десерт можете да си направите чиа пудинг или  шоколадов мус от авокадо.

 

 

bg_BGБългарски