Шоколадов Чия пудинг | Alka®

Шоколадов Чия пудинг

Семената на чията съдържат 5 пъти повече калций от млякото, и то в доста по-лесна за усвояване форма.

Чията е добър източник е и на елементите мед, желязо, магнезий, фосфор, цианин, Витамин В3, цинк и е много подходяща в диетите за балансиране на киселиноостта pH на кръвта.

Доставя на организма и минерала бор, което спомага за придвижването на калция към костите а според някои проучвания подобрява умствената работоспособност.

Като източник на протеин чията се смила и усвоява много лесно при хранене.

Резултатът е бързо пренасяне до тъканите оползотворяване от клетките. Това прави чията много ефикасна за периодите на засилен растеж при деца и юноши и в диетата за алкално-киселинен баланс.

Помага съшо при възстановяване на тъкани по време на бременност и кърмене, както и за възстановяване на мускулна тъкан при атлети, щангисти.

Освен всички заслумени суперлативи относно ползите от чията, тя в и много лесна за приготвяне. Полученият след накисването й във вода гел е отлична основа за всякакви плодови кремчета. кисели, желета.

Рецепта за вкусен Шоколадов Чия пудинг

  • 2 супени лъжици семена от чия
  • 1 чаша бадемово, кокосово или друг вид ядково мляко, според предпочитанието;
  • 1 чаена лъжица високомаслено какао
  • ванилия
  • 1 пакетче чай от стевия, мед или сок от агаве на вкус,

Разбъркайте всички продукти добре, така че да няма бучки. Оставете в хладилник за 30 минути в затворен съд. Можете да поднесете украсено със сезонен плод и листенце мента.

 

bg_BGБългарски