Как можете да отслабнете с чай? | Alka®

отслабване с чай, алкален билков чай, отслабване

Отслабване с чай: Как можете да отслабете с чай?

Как можете да отслабнете с Чай? Разбира се, това не е вълшебно средство. Ако нищо не промените в начина си на хранене и движение, няма да загубите много от теглото си. Но като помощно средство при отслабване, чаят може със сигурност да помогне.

Много хора пият прекалено малко течности, поради което настъпва обезводняване, наричано още дехидратация. Когато хората пият по-малко вода, те често се хранят повече, въпреки че изпитват не глад, а жажда. А при по-обилно хранене има опасност от натрупване на излишни килограми!

Ясно е, че трябва да се приемат повече течности! И не става дума за безалкохолни напитки, а за здравословни напитки като вода и чай. От една страна това помага да получаваме по-малко енергия вътре в организма чрез храната и нездравословните напитки. От друга страна това помага да изразходваме повече енергия. Енергията може да се изразходва с достатъчно движение, но и с достатъчното пиене на вода, бял и зелен чай, билков чай.

Какъв чай е най-добре да се пие наред с пиенето на достатъчно вода?

На първо място разбира се е важно да се пие достатъчно вода. Много хора не знаят, колко вода трябва да пият. Средното количество, което вие трябва да пиете е между литър и половина – два литра вода дневно.

На пазара има много сортове чай, както здравословни, така, за съжаление, и нездравословни. Ароматизирания черен чай се отнася към категорията нездравословни и такъв най-добре да пиете с мярка. Здравословни сортове са белият и зеленият чай, а също и билковият чай. Колкото е по-натурален, толкова чаят е по-здравословен. Със зеления чай се постигат особено добри резултати при отслабване. Тези сортове чай се правят от млади и минимално обработени чаени листенца, поради което се запазват антиоксидантите и полезните вещества в тях.

Зеленият чай съдържа флавоноид EGCG (епигалокатехин галат). Флавоноидът EGCG е мощен антиоксидант, който се бори с лошите свободни радикали / отровни вещества и ги обезврежда. Освен това EGCG има противовъзпалително действие, поради което се подобрява и се засилва имунната система.

Билковите чайове също имат много добър ефект, има ги в различни варианти. Билките имат свойството да притеглят към себе си отпадъчните вещества, затова извеждането на тези вещества от организъма се ускорява. По-малко отпадъчни вещества в тялото означава по-малко излишни килограми.

Как можете да отслабнете с чай?

  • Чаят почти не съдържа калории, поради което няма да наддавате.
  • Ако пиете чай вместо разхладителни и други напитки, съдържащи захар, вие не консумирате захари и съответните за тях калории.
  • Пийте домашно направени студени чайове, за да подобрите метаболизма. Тялото трябва да се потруди здраво, за да преработи студения чай, така че се изгарят повече калории.
  • Ако пиете повече чай (и вода), ще сте по-малко гладни и ще ви се приисква по-рядко да похапвате нещо (богато на захари и въглехидрати) между основните хранения.
  • Пиенето на достатъчно количество зелен чай ще ускори обмяната на веществата. Това означава, че ще изгаряте повече калории, дори като почивате.
  • Достатъчно количество билков чай се грижи за оптималното извеждане на отпадъчните вещества от тялото. По-малко отпадъчни вещества означава по-малко телесно тегло.
  • Достатъчно бял или зелен чай, а също така и билков чай спомагат за оптимална перисталтика и това предотвратява запека.
  • Чаят има успокоително действие върху тялото и душата. Повече спокойствие означава по-малко произвеждане на хормона на стреса – кортизол. Излишъкът на кортизол води до наддаване.
  • Пийте чая чист и без захар. От захарта наистина се надебелява!
  • Изпивайте минимум четири чаши чай от по +/- 250 ml през целия ден, за да постигнете оптимален резултат.

bg_BGБългарски