Обърнете годините | Alka®

как да забавим стареенето

Киселинността на тялото расте с възрастта, но можем да вземем мерки, които да върнат баланса и да ни подмладят

Хранене, стрес, медикаменти и прекомерното мускулно напрежение произвеждат отпадъчна киселина.

Киселиността на тялото приема различни форми – пикочна киселина, млечна киселина, оцетна киселина, мастни киселини, танини. За да запази постоянно нивото на киселинност в кръвта, тялото ни трябва да се освободи от тези киселинни отпадъци.

Количеството отпадъчни киселини, което ежедневно попада в кръвта, е твърде високо и не може да напусне тялото по стандартния начин – посредством отделителната система.

Приемаме едва ли не за даденост процеса на стареене.

Раждане, растеж, разцвет, остаряване – звучи като естествения ход на живота ни, който неминуемо върви еднопосочно…
Тогава защо има толкова много легенди и вярвания за жива вода, за избор на младостта, за път към безсмъртието?
Дали пък в тях няма поне зрънце истина?

Как стареят клетките

Френският лекар и физиолог, носител на НобелоВа награда, Алексис Карел, поддържал живи цели 28 години клетки от сърце на кокоши ембрион. Съхранявал ги в разтвор, който съдържал минерални вещества в същото съотношение, в което те се намират в кръвта на кокошката, и го сменял всеки ден.
Когато престанал да го прави, клетките умрели само за няколко дни.

Защо клетките са живели толкова дълго? Отговорът се оказва прост.

Защото с ежедневната смяна на разтвора са изхвърляни киселинните отпадъци, отложили се в него при процеса на клетъчен метаболизъм. И именно така клетките не са остарявали.

Същото се случва и с нас при процеса на обмяна на веществата.

При изгарянето им, така че да бъде получена енергия за клетките, се създават отпадни продукти, от които не успяваме да се освободим напълно.

Те се натрупват под формата на мастна киселина, холестерол, пикочна киселина, камъни в бъбреците и др.

Големият проблем е, че този процес е бавен и тялото ни се адаптира към него. С времето започваме да забелязваме вредните последствия от повишената киселинност, липсата на кислород и при знаците на остаряване.
Дълго време не се замисляме, че това не е нормално, защото нищо не ни боли.
В момента, в който изпитаме болка, причинена от натрупването на киселини, увреждането вече е сериозно. Понякога непоправимо.

Как да забавим процеса на стареене?

Киселинното тяло предразполага за болести, зарази, рак и стареене. Алкализцията спомага за промяна на pH на организма и насища с кислород и живот нашето тяло

Има как да забавим стареенето. Ако успеем да неутрализираме и изхвърлим от телата си натрупваните с годините отпадни продукти, ще подобрим снабдяването на клетките с кислород и функционирането на органите и определено ще се подмладим.
Доказан факт е, че бикарбонатите, които тялото ни произвежда, неутрализират повишената киселинност и поддържат алкалния баланс на кръвта.
До около 40 г. нивото на тези вещества е постоянно, след което тялото ни спира да произвежда достатъчно от тях физическото остаряване се появява, когато бикарбонатите в кръвта намалеят и тялото ни става все по-малко способно да неутрализира излишните киселини.
Тогава на помощ идват средствата за активна алкализация, които създават допълнителни бикарбонатни буфери. С тях започва обратимостта на стареенето.

Продуктите за алкализация на тялото Alka® са създадени специално за активно премахване на киселинните отпадъци в тялото.

Ето някои от тях

Алкализиращи капки Alka® Drops

Капките са алкален минерален екстракт, който при добавяне към питейна вода повишава нейната pH стойност, правейки я алкална. Редовното й приемане има активен алкализиращ ефект върху тялото.
Алкална вода само с няколко капки към питейната вода Alka Drops

Алкализиращи таблетки Alka Tabs

Тези таблетки са патентована комбинация от натриев бикарбонат, калиев бикарбонат и цинк, филмирани с гастрорезистентно покритие. Преминавайки през стомаха, без да влизат в реакция със стомашните киселини, те попадат в чревния тракт и бавно се освобождават там.
Съотношението между натрий и калий в Alka Tabs е сходно с това на същите елементи при идеален баланс в клетъчното и междуклетъчното пространство на тялото. Това позволява приемането им ежедневно.

Таблетки Alka® Тabs Original

Соли за вана Alka Bath

Солите за вана имат уникална минерална формула, която помаза на тялото да изхвърли киселинните отпадъци през кожата. Чрез обратна осмоза Alka Bath извличат локално натрупаните киселини и облекчават болката например при артрит и подагра.
Соли За Вана Alka® Bath Алкализираща грижа за кожата
bg_BGБългарски