Какво ни прави кисели | Alka®

Какво ни прави киселинни

Раковите клетки се множат във висококиселинна среда

За да спрем да сме кисели най-напред трябва да ограничим силно киселинните храни.

Основните продукти на нашата трапеза – месо, хляб, ориз, захарни изделия и другите мъртви храни водят до силно окисляване.

Най-опасният продукт е бялата рафинирана захар!

Тя понижава pH на кръвта по-бързо и силно от всяка друга храна, а най-големият престъпник в тази категория е сладката газирана киселинна бомба, наречена безалкохолно!

350 мл газирана напитка вкарва еквивалента на 9 чаени лъжички рафинирана бяла захар директно в кръвообращението и го подкисе-лява до такава степен, че ако не вземе спешни мерки, тялото ще загине за няколко минути.

Безалкохолните не само захарта ги прави толкова опасни за кръвта и останалите телесни течности. Газирането става чрез вкарване на въглероден диоксид, който е отпадъчен продукт на човеижия метаболизъм и един от основните фактори, допринасящи за ацидозата.

И това не е всичко – активната съставка 8 повечето безалкохолни напитки е фосфорната киселина, която е с крайно киселинна стойност 2,8.

За да се противодейства на това, трябва да се изпият 32 чаши алкална вода. Разбира се, това няма как да се случи, така че, за да предотврати смъртта от ацидоза, организмът бързо изтегля огромни количества органичен калций от костите и зъбите и ги насочва към кръвообращението.

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.

Калцият е най-силно алкализиращото средство и е един от незаменимите за прочистване на тялото елементи. Всеки път, когато тялото ни е в състояние на свръхкиселинност, калций бива изтеглян от костите и зъбите, за да .спасява положението. Тази защитна реакция е една от главните причини за слаби кости, остеопороза и слаби зъби,кариеси.

Подобно нещо се получава и при прекаляването с мляко и млечни продукти. Те също подкиселяват организма. Особено като сварим млякото – тогава протеинът казеин колаборира с калция, образувайки огромни съединения, и той става напълно неусвоим.

Тогава на помощ идва вече познатият ни механизъм. След като си е свършил работата по спасяване на организма, така необходимият ни органичен калций бива изхвърлян навън чрез урината под формата на калциев фосфат.

За съжаление, горчивото заключение е, че млечните продукти по-скоро извличат калция от организма, отколкото да ни набавят такъв.

Какъв е изходът да не сме киселинни?

Основен регулатор на алкално-киселинния баланс са незаменимите алкални минерали и микроелементи. Организмът се нуждае от пълната им гама, за да регулира баланса на рИ на кръвта и тъканите. За съжаление съвременната диета, съставена предимно от преработени храни, страда от дефицит на тези така важни вещества. За това трябва да внесем колкото се може повече пресни и сурови сезонни плодове и зеленчуци.

Хранителната добавка Alka® Greens съдържа голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина.
Хранителната добавка Alka® Greens съдържа голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и фибри, ензими, витамини В комплекс от кълнове на киноа и пробиотични култури (lactobacillus), устойчиви на стомашната киселина.
bg_BGБългарски