Здравословните ползи от пиенето на алкална вода | Alka®

алкална вода ползи за тялото

Алкалната вода възстановяват pH баланса в тялото

Алкалната вода може да неутрализира киселинността на организма, причинена от стреса, съвременната диета, замърсяването на въздуха и нездравословната храна.

Епидемията от затлъстяване в индустриализирания свят е резултат от киселинност в организма. Тялото създава мастни клетки за улавяне и неутрализиране на киселини в системата.

Eжедневната ни храна от месо, зърнени храни и напитки, като кафе, чай, безалкохолни и алкохол е изключително киселинно образуваща.

Някои киселини се изхвърлят от организма чрез уриниране, дефекация и изпотяване, но в кръвоносната системата остават още много други.

Излишните киселини в тялото разрушават здравата тъкан, и тялото се предпазва, като създава естествен буфер от мазнини, което води до увеличаване на теглото.

Традиционните методи за отслабване са обречени на провал. Намаляването на размера на порциите само минимално намалява приема на киселина. Намаляването на калориите не  намалява киселинността на тялото и доти може да го увеличи, ако се включат големи количества киселинно образуващи напитки.

Алкалната вода спомага за бавното остаряване

Алкалната вода се зарежда отрицателно и се явява „антиоксидант“. Антиоксидантите намаляват клетъчното и ДНК увреждане, причинено от свободните радикали.

Да ставаш по-възрастен с годините и стареенето на организма не са едно и също нещо.

Стареенето е свързано с изминалото време.  Прехода на възрастта е свързано с разграждането на тъканите в тялото.  Външните признаци на стареене включват бръчки и побелели коси.

Стареенето е резултат от увреждане на телесните тъкани от органични киселини и от активен кислород (свободни радикали). Активният кислород (свободните радикали) причинява окислително увреждане на молекулите в клетките на тялото.  Свободните радикали са свързани с многобройни заболявания, включително артрит, атеросклероза, болест на Алцхаймер и диабет.

Органичните киселини в организма разграждат тъканите, причинявайки стареене и свързани с възрастта заболявания. Обикновените отпадъчни продукти в тялото включват

  • оцетна киселина
  • въглена киселина
  • мастни киселини
  • млечна киселина
  • пикочна киселина

Пиенето на алкална вода може да помогне за неутрализирането на киселините и изчистването на свободните радикали в тялото и  кара стомаха да произвежда бикарбонати, които се абсорбират в кръвния поток и могат да неутрализират киселините.

Установено е, че храни, богати на протеини и прекомерната консумация на безалкохолни напитки, кафе и алкохол могат да доведат до хронична метаболитна ацидоза

Алкалност за активен начин на живот

Пиенето на алкална вода има ползи за активен начин на живот. Денят ви е нужно да започне с правилната хидратация и алкалната вода може да  помогне да се хидратира тялото ви до максимална степен! Забързаното ни ежедневие или в режим на стрес тялото ни консумира повече кислород и метаболизирате енергията чрез мускулна работа. Този процес създава свободни радикали, млечна киселина и лека метаболитна ацидоза.

Алкална вода с Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
Капките Alka® Drops са алкален минерален концентрат, който повишава нивото на рН на питейната вода, когато се добави към нея. По този начин се получава вода с високо ниво на рН (алкална), обогатена с цинк.
bg_BGБългарски