[vc_row][vc_column]

Лакмусови рН тест ленти

  39.00 лв.

  Лакмусови тест ленти за самоизмерване на рН стойности. Те позволяват сами да измерите рН на вашето тяло, потапяйка лентата в слюнка или урина.

  Разфасовката съдържа 100 бр.

  Категория:
  [/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

  Както представляват рН тест лентите?

  Лакмусовите рН тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено.

  Три индикаторни ивици за прецизен резултат

  Тестовите ленти рН-Fix са с три различни индикаторни ивици, които покриват диапазон от 4.5-10 рН. Цветната скала на опаковката е разработена така, че оптимално да съвпада с цветовете на индикатроните ивици при реакция с течността, за бързо, лесно и безопасно измерване на рН стойността.

  Специална технология за фиксирани багрила

  За разлика от обикновените индикаторни хартии, индикаторните багрилата на рН-Fix тест лентите са химически свързани с ивиците на самата лента. Тази патентована технология предотвратява разтичането на багрила в пробата, дори при силно алкални разтвори. Така вашата проба няма да бъде замърсена.

  Как да измерите вашето рН?

  Съберете сутрешната урина или слюнка в чиста чаша. Извадете една тест лента от опаковката и я потопете в течността от страната на цветните ивици, за секунда. Уверете се, че всички цветни полета са потопени. Издърпайте лентата и я изцедете от излишната течност. Сравнете цвета на тест лентата с цветната скала на опаковката.

  Лентите са за еднократна употреба.

  За точност на резултата, спазвайте следните условия:

  • не яжте, не пийте и не си мийте зъбите преди теста;
  • преглътнете няколко пъти, за да прочистите устата си и да предизвикате отделянето на нова слюнка;
  • НЕ допирайте тест лентата до езика си, защото на нея има химикали;
  • ако измервате рН на урината, използвайте първата такава, след ставане сутрин;

  Важно:

  Много е важно да знаете,че рН на тялото варира постоянно. Фактори като храната която сте приемали последно, емоционалното състояние, нивото на стрес или умора влияят пряко върху количеството киселини с което трябва да се справи тялото ви. А от там и на рН баланса.

  За реален първоначален показател е необходимо измерването в слюнка или урина да се направи 3 поредни дни, 3 пъти на ден (сутрин, обед, вечер) и да се очете средна стойност. Препоръчително е това измерване да се повтаря периодично, за да проследявате състоянието на алкално-киселинния баланс на тялото.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  Лакмусовите pH тест ленти представляват цветни хартиени ленти с индикатор, вещество променящо цвета си в зависимост от рН на разтвора в който е потопено. За по-голяма прецизност на резулата pH-Fix лентите имат 3 различни индикатора и покриват скала от 4,5 – 10 рН.

  Много е важно да знаете, че рН на тялото варира постоянно. За реален показател е необходимо измерването (в слюнка/урина) да се направи 3 поредни дни, 3 пъти на ден (сутрин, обед, вечер) и да се отчете средна стойност.

  Препоръчително е това измерване да се прави периодично.

  Стойност под 7 е киселинна, над 7 – алкална.

  На продуктовата страница на рН тест ленти ще откриете повече информация.

  Артикул номер AV975.1.1.MULTI
  Език на опаковката Български
  Разфасовка 100 бр.
  EAN Номер 4046681001406

  Отзиви

  Все още няма отзиви.

  Бъдете първият написал отзив за “Лакмусови рН тест ленти”