Алкална диета | Alka®

алкална диета
[lwptoc depth=“2″]

 

Какво може и не може да ядем когато спзваме алкална диета?

Повечето плодове и зеленчуци, соя и тофу, както и някои ядки, семена и бобови култури са храни, насърчаващи алкализирането на тялото.

Млечни продукти, яйца, месо, повечето зърнени храни и преработени храни, като консервирани и пакетирани храни, са киселинни и трябва да се избягват.

Според някои алкални диети, не трябва да се  приема алкохол или кофеин. Тук можете да видите 25 силно алкалообразуващи храни

Готвене и пазаруване: Можем да си набавим пресни плодове и зеленчуци от хранителния магазин. Може да отнеме известно време, докато се научим как да приготвяме ястията си от пресни продукти.

От кого са предпочитани алкалните диети?

Вегетарианци и вегани: Има диети,които са предимно вегетариански или  вегански, тъй като при някои млякото е изключено.

Без глутен: Някои алкални диети изключват пшеницата, но за да се избегне напълно глутена, ще трябва внимателно да се проверяват етикетите на храните, тъй като глутенът не е само в пшеницата.

Освен пшеницата, някои алкални диети изключват повечето от другите основни фактори за хранителни алергии, включително мляко, яйца, фъстъци, орехи, риба и миди. Добре е и за хора, които се опитват да избегнат мазнините и захарта.

Как храната влияе на pH

Какво представлява алкалната диета и дали работи?

Нивото на pH измерва колко кисело или алкално нещо е. PH от 0 е изцяло кисело, докато pH от 14 е изцяло алкално. PH от 7 е неутрално. Тези нива варират в цялото ни тяло. Кръвта ни е леко алкална, с рН между 7,35 и 7,45. Стомахът ни е много кисел, с pH от 3,5 или по-ниско, така че  да може да разгради храната. И урината ни се променя, в зависимост от това какво ядем – така тялото ни поддържа стабилно нивото в кръвта.

Алкалната диета твърди, че помага на тялото ни да поддържа нивото на pH на кръвта. Всъщност нищо, което ядем, няма да промени съществено pH на кръвта ни. Нашето тяло работи, за да поддържа това ниво постоянно.

Но храните свързани с алкалната диета, са добри за нас и подпомагат здравословното отслабване:понеже съдържат много плодове ,зеленчуци и много вода. Избягването на захар, алкохол и преработени храни също е здравословен съвет за отслабване.

Що се отнася до другите здравни твърдения, има някои  доказателства, че диета с ниско съдържание на кисели храни като животински протеин (например месо и сирене),както и хляб, и същевременно с високо съдържание на плодове и зеленчуци може да помогне за предотвратяване на камъни в бъбреците, поддържане на костите и мускулите, подобряване здравето на сърцето и мозъчната функция, намаляване болките в долната част на гърба и понижаване риска от диабет тип 2. Но изследователите все още не са сигурни в някои от тези твърдения.

Хората, които вярват в алкалната диета, казват, че макар и произвеждащите киселини храни да изместват нивото на рН само за малко, ако продължаваме да изместваме pH на кръвта продължително време, можем да предизвикаме дълготрайна киселинност.

алкална диета рак

 

Полезна ли е за здравето алкалната диета?

Следването на алкална диета означава избор на плодове и зеленчуци пред  избора на висококалорични храни с високо съдържание на мазнини.Също и да избягваме приготвените храни, в които често има много натрий.
Това е добре за здравето на сърцето, защото тези стъпки ще помогнат за понижаването на кръвното налягане и холестерола, които са големи рискови фактори за сърдечни заболявания.
Постигането на здравословно тегло също е важно за предотвратяване и лечение на диабет и остеоартрит.
Някои изследвания установяват, че алкалната среда може да направи някои лекарства за химиотерапия по-ефективни или по-малко токсични. Но не е доказано, че алкалната диета може да направи това или да помогне за предотвратяване на рака.

Ако имате онкологично заболяване, консултирайте се с Вашия лекар или диетолог относно хранителните Ви нужди, преди да започнете какъвто и да е вид диета.

Акцентът върху плодовете и зеленчуците, който е в основата на алкалните диети, предлага обещанието за здравословно отслабване.
Можем да постигнем най-добър успех с това, ако искаме да  експериментираме с нови храни и обичаме да готвим.
Но следването на някои алкални диети може да бъде трудно за някои хора.
Има някои диети,които забраняват много любими храни, които са разрешени умерено в други планове (включително постно месо, нискомаслени млечни продукти, хляб и сладкиши). Протеинът е ограничен до източници на растителна основа като боб и тофу. Това означава, че ще трябва да сме сигурни, че получаваме достатъчно протеини и калций.

Хранителният режим също може да бъде предизвикателство.

Ако пътуваме за работа всеки ден или имаме натоварен график, може да нямаме време да си приготвим храната според алкалната диета.
И накрая, много алкални диети не успяват да се справят с един основен фактор свързан със загубата на тегло: упражнения. Трябва да включим фитнеса във всеки план за здравословно хранене, който сме избрали.

Alka® Greens, вашата пълноценна дневна хранителна добавка!

 • 100% натурални висококачествени хранителни екстракти и ортомолекулярни нутриенти
 • “Супер храна”, съдържаща алкализиращи минерали
 • С високо съдържание на витамини B1, B2, B3, B5, B6, B7, фолиева киселина, В12 и С;
 • Ефективно поддържа еластичността на сухожилията, доброто храносмилане и функцията на мозъка
 • Подходяща за вегетарианци и диабетици, тъй като е подсладена със Стевия
 • Хигиенична индивидуална опаковка, саше от 10 гр
 • 1 чаша Alka® Greens е равна на необходимия дневен прием от плодове и зеленчуци
 • Предлага се в кутии от по 10 или 30 сашета!

Приемането на плодове, зеленчуци и растителни кълнове, богати на хлорофил, е от жизненоважно значение за доброто здраве.

Тези храни поддържат тялото леко алкализирано и осигуряват на клетките огромно количество енергия. Но много малко хора днес успяват да ядат достатъчно плодове и зеленчуци ежедневно. Добавете към това минералното изчерпване на земята, причинено от интензивното земеделие: нашата храна дори сама по себе си е бедна на жизненоважни хранителни вещества. Уникалната формула на добавката Alka® Greens е гениална селекция от висококачествени естествени екстракти и ортомолекулни съставки. Голямото разнообразие от зеленчуци, плодове, кълнове, екстракти от билки и цветен прашец, както и комплексни фибри, ензими, В витамини от кълнове на киноа и пробиотични Lactobacillus култури, устойчиви на стомашната киселина, осигуряват на организма огромен набор от основни хранителни вещества!

Добавката Alka® Greens:

 • предпазва тялото от хронично натрупване на киселина
 • подпомага доброто храносмилане
 • грижи се за еластичността на ставите
 • добра е за сърцето и кръвоносните съдове
 • поддържа здравословно ниво на холестерола
 • препазва от задържане на течности
 • прави ни жизнени, енергични и подпомага функцията на мозъка
 • помага за борба със стареенето
 • подходяща за вегетарианци и диабетици

Тревни зародиши и водорасли

Покълналата ечемична и пшенична трева са най-алкалните видове от семейство тревни. Те съдържат целия спектър от естествени витамини, алкални минерали като калиево желязо, калций, магнезий и фосфор, есенциални аминокиселини, антиоксиданти като супероксид дисмутаза и много други. И двете покълнали треви доставят на организма големи количества хлорофил, вещество, което почиства тялото и му осигурява енергия.

Водораслите Хлорела и Спирулина са богати на естествени витамини и минерали. Те също съдържат високи концентрации на хлорофил и други фитонутриенти като флавоноиди, каротеноиди и фенолни киселини. Хлорела и Спирулина имат алкализиращи и противовъзпалителни ефекти и доставят на организма енергия.

 

 

 

bg_BGБългарски