Състав

Съставки: магнезиев карбонат, вегетарианска капсула с ентеритно покритие (хидроксипропил метилцелулоза, пектин), оризови фибри, оризово брашно, цинков цитрат

Не съдържа: глутен, млечни продукти, лактоза, соя, мая, яйце, захар, царевица, животински съставки, оцветители

Специално разработеното гастрорезистентно ентеритно покритие на Alka® Tabs Magnesium позволява преминаването на капсулата през стомаха, за да достигне магнезиевият карбонат в тънките черва, където постепенно да се усвои.

Посредством реакция с въглеродната киселина, магнезиевият карбонат се превръща в магнезий и бикарбонати, които се абсорбират през чревната стена.

Бикарбонатите са основните киселинни буфери на тялото, а магнезият допринася за здравословен електролитен баланс и поддържа функцията на гладката мускулатура.

Знаете ли, че …?

Всеки е наясно с ползите от Магнезия за тялото. Но знаете ли, че съединението магнезиев карбонат е с най-високото съдържание на магнезий? Недостатъкът на магнезиевия карбонат е, че абсорбирането му се затруднява от стомашните сокове.

Alka® разрешават този проблем създавайки капсула с ентеритно покритие (устойчиво на стомашните киселини). Това специално разработено покритие гарантира преминаването на капсулата през стомаха, позволявайки на магнезиевия карбонат постепенно да се разтвори в червата.

В отговор на присъствието на карбонова киселина в червата, магнезиевият карбонат се превръща в бикарбонатни йони и магнезиеви йони:

Бикарбонатните йони се абсорбират през стената на червата и неутрализират киселинните отпадъци в организма. С други думи, те намаляват киселинността на тялото!

 

Магнезиевите йони също се абсорбират през чревната стена и подобряват свободното движение на магнезий в организма. Силно ефективен процес!

Капсулите Alka® Tabs Magnesium  са с функция за бавно освобождаване, която гарантира постепенното им усвояване. Постепенната абсорбция през червата е изключително ефективен начин за организма да усвоява хранителните вещества.

Alka® Tabs Magnesium се предлагат в удобна блистерна опаковка, така че да я носите навсякъде със себе си.

Указания за употреба

Възрастни: 2 капсули дневно. За предпочитане е да се приема с вода преди, по време или след хранене. Поглъщайте капсулата цяла.

За деца на възраст 12 години и повече препоръчителната доза е 1 капсула дневно.

Какво трябва да знаете, преди да използвате Alka® Tabs Magnesium

Не превишавайте препоръчителната доза. Хранителните добавки не са заместител на  разнообразна диета и здравословен начин на живот. Не съдържа съставки от животински произход.

Съхранение

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не излагайте на пряка слънчева светлина. Съхранявайте на сухо и при стайна температура.

Препоръчителната дневна доза (2 капсули) съдържа:

Минерал

Количество

ПДП*

Магнезий (магнезиев карбонат)

230 mg

66%

Цинк (цинков цитрат)

1,5 mg

15%

*ПДП = Препоръчителен Дневен Прием

Съставки: магнезиев карбонат, вегетарианска капсула с ентеритно покритие (хидроксипропил метилцелулоза, пектин), оризови фибри, оризово брашно, цинков цитрат