Остеопорозата – прогресиращо и най-често скрито заболяване на костната тъкан.

Появата на болестта се предхожда от постепенно редуциране на костната маса (остеопения). Oстеопорозата е системно скелетно заболяване, характеризиращо се с понижена костна маса и променена микроархитектура на костта, водещи до намалена здравина на костта и риск от счупвания.

Остеопорозата е широко разпространена, засягаща предимно хора над 50 години. При жените заболяването е по-често срещано, отколкото при мъжете.

Остеопороза и Калций Alka® Tabs

За да поддържате здрави кости и здравословен калциев баланс, дори и да нямате симптоми, е важно да премахнете киселинността на организма. Тук тялото се нуждае от по-малко калций от костите, за да неутрализира киселините. По този начин, оплаквания, които носят със себе си остеопороза в напреднала възраст, могат да бъдат облекчени или напълно предотвратени.

Менупауза и Калций Alka® Tabs

Навлизайки в периода на менопаузата (приблизително на 50-годишна възраст), загубата на костна плътност се ускорява, поради понижаване нивото на хомона естроген. В последствие костите стават по-слаби и предразположени към счупване.

Жените изхвърлят големи количества киселинни отпадъци по време на менструация. След менопаузата това „предимство“ се губи и често се развиват редица хронични проблеми.

 

калций остеопороза менопауза

 

При мъжете при липса на калций и висока киселиннот се наблюдават загуба на коса, подагра, артрит .

Таблетките Alka® Tabs с Калций помагат за понижаване на киселиността и същевременно доставят калций на организма. Идеални са за хора, които имат дефицит на калций.