Правилното ниво на рН е от съществено значение за активността на ензимите в тялото

Значението на алкално-киселинния баланс се открива и при функцията на ензимите в нашето тяло. Цялата физическа активност в живия организъм зависи от работата на ензимите, чиято функция отново е тясно свързана с концентрацията на водородни йони (ОН-). Концентрацията на водородни йони определя киселинността (нивото на рН) на дадена среда.
Правилното ниво на рН е от съществено значение за активността на ензимите в тялото

 

Ензимите функционират с максимална ефективност само при определени нива на киселинност (рН) и са много чувствителни на промените в тях.

Ензимите са отговорни за всички процеси в нашето тяло.

Дори „мисленето“ изисква ензимна активност. Съществуват 2 вида ензими:

  1. Храносмилателни ензими

    основните храносмилателни ензими са протеази, амилази, лактази и липази. Те се намират в стомашно-чревния тракт и помагат при разграждането на протеини, въглехидрати и мазнини.
    Храносмилателните ензими и правилното им функциониране, зависят от доброто рН ниво в стомашно-чревния тракт.

  2. Метаболитни ензими: метаболните ензими са отговорни за структурата, химичните процеси и моделирането на всяка клетка, орган и всички тъкани.

Когато ензимната активност е нарушена в следствие на повишена киселинност на организма (ниско рН), всякакви киселинни отпадъци могат да напуснат червата и да влязат в кръвния поток. Попаднали там те стават животозастрашаващи.

Alka® Greens

е „супер храна“, която включва широка гама от алкални хранителни вещества, които могат да възстановят чревната среда. Комбинацията от пробиотични лактобацили и комплекс от храносмилателни ензими помага да се възстанови правилното ниво на рН, което подобрява естествените храносмилателни и чревни процеси.

 

Alka® Greens е "супер храна", която включва широка гама от алкални хранителни вещества,