С цел да се противодейства на високата киселинност е необходимо активно да се алкализира организма.

Това може да бъде направено по няколко начина:

Ограничете факторите повишаващи киселинността:

  • Препоръчително е да се избягват, колкото е възможно храни и дейности, които силно повишават киселиността на тялото, като: стрес, тютюнопушене,наркотици, лекарства, прекомерно мускулно натоварване и вредни лъчения.

храни алкализиращи тялото

За съжаление е почти невъзможно да се сведат до минимум или напълно да се избегнат всички тези фактори. Мобилните телефони, безжиченият интернет, спорта, на парти с вино, бира, безалкохолни напитки и закуски са често пъти много съблазнителни.

Активна Алкализация

Възстановяването на баланса между киселинност и алкалност, чрез неутрализиране на натрупани в тялото киселинни отпадъци, се нарича активна алкализация. Активно намаляване на киселинното съдържание може да се направи по следните начини:

Увеличете алкалните буфери

Натриевият бикарбонат е нашият алкален буфер, който неутрализира киселинните отпадъци в кръвта. Чрез увеличаване на количеството на този буфер ежедневно, по-малко киселинни отпадъци се натрупват в тялото. Активно алкализиращ ефект може да получите с капките Alka Drops®, с таблетките Alka Tabs® OriginalAlka® Tabs с Магнезий и Alka® Tabs с Калций.

алкализиращи продукти за ph баланс

Пийте билкови екстракти

От векове хората пият билкови екстракти, за прочистване на тялото. Всяка билка съдържа множество вещества, които могат да разградят твърдите киселинни отпадъци натрупани в тялото. За стимулиране на процеса на намаляване на киселинното съдържание, пиенето на билкови екстракти е от жизненоважно значение. Чаят Alka® Tea е специално разработена комбинация от 52 вида билки, които най-добре помагат на организма ежедневно да премахва натрупаната киселина.

чай за ph баланс, алкализиращ чай

Взимайте алкализиращи и минерализиращи вани

Отпадъчната киселина се изхвърля най-вече чрез най-голeмия ни орган, кожата! Обикновено това става през порите. Ето защо много хора често отделят неприятна телесна миризма когато кожата става твърде киселинна. Секрецията на киселинни отпадъци през кожата може да доведе до различни (хронични) кожни проблеми, като екзема, зачервяване, гъбични инфекции и възпаления. Алкализиращите вани стимулират отделянето на киселинните отпадъци отвътре навън.

В допълнение, киселинният повърхностен слой на кожата се почиства. Порите се отворят и новообразуваният себум, предпазва кожата. Минералите и микроелементите, които се абсорбират чрез клетките на кожата я подхранват. Солите за вана Alka® Bath са уникална формула, за изчистване на тялото от киселинни отпадъци чрез алкализиращи и минерализиращи вани и душове.

Алка Bath за изчистване на тялото от киселинни отпадъци чрез алкализиращи и минерализиращи вани и душове.

Подхранете тялото с алкални нутриенти

Ежедневното подхраненето на тялото с нутриенти ви защитава от повишаване на киселинността. Тези хранителни вещества са от съществено значение за неутрализирането на отпадъчната киселина ежедневно вкарвана в организма чрез храната. Алкализиращи хранителни вещества се съдържат в зеленчуците, различни плодове, тревните кълнове (ечемична трева, пшенична трева), водораслите (Хлорела, Спирулина), тн. Нещо повече, допълнително набавените фибри, ензими и пробиотици са жизнено важни за запазване на алално-киселинния баланс. Доброто здраве започва с добър метаболизъм и здрави черва. Добавката Alka® Greens е „суперхрана“, която се състои от богата комбинация от алкализиращи и ортомолекулярни хранителни вещества, които  подхранват тялото, алкализират и предпазват от натрупване на киселини.

Алкализирайте с „наслада“!

Чрез ежедневно алкализиране на тялото, можете да се насладите на „порция месо и чаша вино/бира“, или други кселинообразуващи храни, без чувство за вина. Ако имате проблеми с повишена киселинност, е препоръчително, освен активното алкализиране да се намали количеството на киселинообразуващи храни и дейности.

Натиснете тук, за да научите повече как активно да алкализирате тялото си с продуктите Alka®!