Вирусите са чувствителни към pH нивото в организма

Вирусите са чувствителни към pH нивото в организма

Вирусите са чувствителни към pH нивото в организма

Най-пренебрегваният факт, когато се пише и говори за вирусните епидемии, е това, че повечето вируси са чувствителни към pH нивото в организма.

Причинителят на сегашната пандемия Корона вирус всъщност е изключително чувствителен към рН. Щамът MHV-A59 на коронавируса е доста стабилен при рН 6.0 (киселинно), но  бързо се дестабилизира при рН 8.0 (алкално).
Човешкият коронавирусен щам 229E е максимално заразен при и под pH 6.0. Инфектирането на клетките от коронавирус A59 при pH 6.0 (киселинно) води до десетократно увеличение на заразността на вируса в сравнение със състояние, при което pH е 7.0 (неутрално) и над 7 (алкално).

Повишаването на рН на организма (до алкално състояние) увеличава способността на имунната система да убива патогените. Вирусите и бактериите, причиняващи бронхит и настинки, процъфтяват в кисела среда. Поддържането на нашето pH в леко алкален диапазон от 6.8-7.2 може да намали риска от разболяване, както и да намали тежестта на симптомите на настинката и възпаленото гърло.
За да се намали значително риска от заразяване с Covid19 е още по-добре да се поддържа повишена алкалност около 8 рН .

Значителното повишаване на алкалността винаги ще доведе до по-леки,  както вирусни, така и бактериални и гъбични инфекции. При повишаване на нивото на бикарбонатния буфер (натриев бикарбонат) в тялото, се наблюдава намаляване на средния брой бактерии в белите дробове на пациенти с пневмония.

Медицински изследвания показват, че 8.4% разтвор на бикарбонат е добро и безопасно лекарство за предотвратяването на бактериален и гъбичен растеж.

Вирусите заразяват клетките – гостоприемници чрез сливане с клетъчните им  мембрани в кисела среда, т.е. при ниско рН. По този начин те се класифицират като „рН-зависими вируси.“ Доказано е, че лекарствата, които повишават вътреклетъчното рН (алкалността в клетката), намаляват заразността на рН-зависимите вируси.

Тъй като такива лекарства могат да провокират отрицателни странични ефекти, по-добро е прибягването към естествените техники, които могат да доведат до същите резултати. Няма фармацевтично средство, което да се конкурира с натриевия бикарбонат за промяна на рН на телесните течности. Много добро решение е и приемът на високо алкална вода (9-9,5 рН), както и на алкализиращи минерали – магнезий, калций, селен, цинк.

 

bg_BGБългарски