Алкализиращи бисквитки с канела

бисквитки с канела

Рецепта за алкализиращи бисквитки с канела

Бисквитките с канела са онези симпатични бисквити, които често виждаме по празниците. Освен, че са много вкусни, те са изключително полезни и подходящи за цялото семейство. Това са истински бисквитки – тънки и хрупкави. Заради кестените и канелата, те носят аромата на уют и безгрижие.

Безспорен плюс на тези канелени сладки е, че издържат дълго време без да се развалят. Рецептата за бисквитките с канела е лесна и много икономична.

Съставки за 20 бисквитки с канела;

  • 310 г предварително сварени кестени
  • 160 г стафиди
  • 180 мл изцеден сок от мандарина
  • 40 мл зехтин, студено пресовано
  • 2 супени лъжици канела на прах
  • 1 щипка кристална сол

Приготовление

Загрейте фурната до 180 ° C и застелете тава с хартия за печене.
Смелете кестените в блендер. Поставете в купа смлените кестени, стафидите, канелата и солта. След това добавете зехтина и сока от мандарини
Получената смес омесете до получаване на гладко тесто.
Разделете тестото на 20 равни топчета. Бисквитките можете да ги оформите като топчета леко ги притесне с длан или с дъното на чаша.
Разпределете бисквитките в тавата за печене и печете на 180 ° С за 15 минути.
Оставете ги да се охладят в тавата. Не ги докосвайте докато са топли, тъй като са много меки и може да развалите формата им.

Добър апетит!

bg_BGБългарски